avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suntem doi frați și deținem un teren extravilan, cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suntem doi frați și deținem un teren extravilan, cu titlul ...

Suntem doi frați și deținem un teren extravilan, cu titlul de proprietate pe numele bunicului.
Nu mai exista alți moștenitori în afara de noi doi, tatal și mătușa noastră fiind decedați. Deținem certificat de deces doar pentru tata, dar nu și pentru mătușa.
Nu avem nici cadastru și nici intabulare pentru teren.
Ce formalități ar trebui indeplinite pentru a putea vinde terenul?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru9876 , utilizator 20:17, 31 Martie 2023
Puteti sa-mi dati mai multe detalii: în ce consta dezbaterea și la ce autoritate sa apelez? Nu sunt familiarizat cu termenii, din păcate. Mulțumesc!
Pentru dezbaterea succesiunii (adică procedura în urma căreia obțineți certificatul de moștenitor, cu care faceți dovada calității dvs. de moștenitori și, respectiv, de proprietari asupra terenului pe care vreți să-l vindeți precum și asupra altor bunuri, dacă defuncții au mai avut și altele) vă adresați unui notar de la locul ultimului domiciliu al celui din urmă decedat. Vă spune notarul ce e necesar.
Ultima modificare: Vineri, 31 Martie 2023
romascanu, moderator
Mulțumesc frumos pentru precizări! Înțeleg ca dacă mătușa a decedat în Constanta, va trebui sa mă adresez unui notar de acolo.
La locul unde a avut ultimul domiciliu.
Nu unde a decedat.
Am înțeles. In acest caz ele coincid.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire dupa bunici ADELA.B ADELA.B Buna ziua , Ma confrunt cu o problema de dezbatere . Bunicii mei au decedat si tatal meu a decedat si nu s-a facut dezbaterea de mostenire asupra unui teren ... (vezi toată discuția)
Un sfat pentru un pamant alexutzu1234 alexutzu1234 Buna ziua am casa la tara plus 7 terenuri arabile am niste vecini care vor sa imi cumpere un teren da problema este ca terenul respectiv este pe numele bunici ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor - un beneficiar decedat Laur94 Laur94 Buna - as aprecia enorm o opinie in legatura cu un Certificat de Mosternitor pentru o gospodarie. Certificatul este pe numele tatalui meu decedat si a sorei ... (vezi toată discuția)