avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegatia - se plateste raportat la salariul minim din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegatia - se plateste raportat la salariul minim din tara in care se deplaseaza angajatul?

Buna ziua.

Tin minte, vag ce e drept, ca la un moment dat am citit undeva ceva informatie de genul ca angajatul care pleaca in delegatie intr-o tara din UE cu scopul de a instala produsul finit la client acasa, ca sa zic asa, ar trebui sa fie platit la salariul minim din acea tara (cel putin).
Oare stie cineva care este legea/directiva UE care reglementeaza asa ceva pentru a putea aprofunda prevederile?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:55, 30 Martie 2023
Legea nr. 16 din 17 martie 2017 privind detașarea salariaților în cadrul prestării de servicii transnaționale
Articolul 8
Salariații detașați de pe teritoriul României în cadrul prestării de servicii transnaționale beneficiază, indiferent de legea aplicabilă raportului de muncă, de condițiile de muncă stabilite prin acte cu putere de lege, acte administrative, prin convenții colective sau sentințe arbitrale de generală aplicare, valabile în statul membru, altul decât România, sau în Confederația Elvețiană, pe teritoriul căruia/căreia sunt prestate serviciile, cu privire la:
a) durata maximă a timpului de muncă și durata minimă a repausului periodic;
b) durata minimă a concediilor anuale plătite;
c) remunerația aplicabilă pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene, altul decât România, sau pe teritoriul Confederației Elvețiene, inclusiv plata orelor suplimentare, cu excepția contribuțiilor prevăzute de Legea nr. 1/2020;
....

Este vorba de detasare nu de delegare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegare in strainatate vs detasare transnationala Geri2021 Geri2021 Buna ziua! Ati putea oare sa ma ajutati cu lamurirea unei situatii neclare privind [b]detasarea transnationala[/b] vs [b]delegarea externa[/b]? O firma ce ... (vezi toată discuția)
Muncă în altă țară cu contract în românia ElenaStef55 ElenaStef55 Bună seara, știți cumva dacă se poate lucra în altă țară din UE, chiar dacă angajatorul este în România și este vorba de un contract de muncă pe ... (vezi toată discuția)
Detasare angajati straini in romania AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu cateva informatii suplimentare in urmatoarea situatie: Angajati dintr-un stat membru UE vor fi detasati pentru ... (vezi toată discuția)