avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SUNT INSARCINATA SI VREAU SA MA ANGAJEZ
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SUNT INSARCINATA SI VREAU SA MA ANGAJEZ

Buna, sunt insarcinata in 9 saptamani si as dori sa ma angajez(stiu ca nu o sa beneficiez de indemnizatie). Are dreptul, persoana care ma va angaja sa ma intrebe daca sunt insarcinata? Sunt obligata daca nu ma intreaba, sa ii spun ca sunt insarcinata? Mai exact ce drepturi am in acest caz? Are drptul sa nu ma angajeze?
Multumesc si o zi buna!
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 17:08, 25 Ianuarie 2010
nu are dreptul sa va intrebe ...nu sunteti obligata sa-i spuneti.
daca nu corespundeti are dreptul sa nu va angajeze!
In mod normal asta ar cam fi discriminare, din punctul meu de vedere.
Dar la 9 saptamani nici nu are cum sa-si dea seama ca sunteti insarcinata, decat daca ii spuneti dvs. Problema care se pune este ca va trebui sa-i comunicati starea dvs de graviditate pentru a beneficia de legea protectiei maternitatii la locul de munca (dupa ce va angajeaza ).
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
coca_lb, utilizator
Nu are motiv sa va intrebe.
Daca o face, puteti sa nu raspundeti, sau (daca nu aveti o problema morala cu asta) sa mintiti.
De spus dvs. din proprie initiativa, nu aveti de ce sa ii spuneti.
Trebuie insa sa va ganditi, daca vreti sa ramaneti la acel loc de munca si dupa nastere, cum puneti totusi problema pentru a nu va compromite relatia cu viitorul angajator.

De anuntat va trebui sa il anuntati, totusi, la un moment dat.

Daca va veti angaja, atentie si la:
1. controlul medical de la angajare presupune de obicei radiografii pulmonare, pe care nu trebuie sa le efectuatu daca sunteti insarcinata. cu toate acestea, trebuie sa primiti rezultatul examenului de medicina muncii, in care nu poate fi tyrecut nicio referire la starea de graviditate.

2. perioada de proba din contractul de munca, in care poate inceta contractul printr-o simpla notificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa ma angajez daca sunt insarcinata? Lilyushkiss Lilyushkiss Buna ziua! As dori sa stiu daca sunt insarcinata in 14 sapt (dar nu se vede deloc) daca ma pot angaja? Am fost astazi sa semnez contractul si mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Radiografie gravida pentru angajare Adriana16.05 Adriana16.05 Buna ziua, vreau sa ma angajez și sunt gravida in 8 luni. Examenul medical pt angajare /încadrare presupune și radiografie pulmonara ( nerecomandata in ... (vezi toată discuția)
Sarcina in perioada de proba irinuka2005 irinuka2005 buna seara...am si eu o intrebare la dvs...O salariata care este gravida si se afla in perioada de proba poate fi data afara de la locul de munca?Multumesc!Va ... (vezi toată discuția)