avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Va rog frumos sa.mi spuneti daca Asociatia ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Va rog frumos sa.mi spuneti daca Asociatia de locatari ...

Buna ziua,
Va rog frumos sa.mi spuneti daca Asociatia de locatari functioneaza sub acelasi cadru legal ca si Asociatia de proprietari?
Am intalnit o situatie pe lista de intretinere pe care am si contestat.o dupa afisare. Ideea este ca am trimis Contestatia dlui presedinte comisie cenzori, unui membru din comitetul executiv, unui membru din comisia de cenzori, pe e.mail, dar si presedintelui asociatiei de locatari pe whatsapp, l-am informat si prin SMS ca i-am trimis documentul pe whatsapp, intrucat acesta din urma nu ma primeste cu documentul, ma goneste de la usa, nu avem o cutie postala cu sesizari si reclamatii. Am rugat in Contestatie sa se intruneasca Comitetul Executiv din care fac si eu parte sa ne intrunim pentru a da explicatii de ce am contestat, dar nu cred ca se va intampla acest lucru. Presedintele accepta tacit lista de intretinere desi cunoaste problema pe care am sesizat.o in Contestatie din anul 2017. Si atunci l.am notificat oficial cu confirmare de primire si mi s-a intors corespondenta inapoi neprimind-o. Am fost la Primarie sa intreb ce pot sa fac in aceasta situatie si mi-au spus ca dumnealor pot notifica Asociatia de locatari sa se constituie in Asociatie de proprietari, dar ca celelalte probleme care sunt sa ma duc in instanta sa.mi caut dreptatea. Intrebarea mea este Asociatia de locatari nu functioneaza sub acelasi cadru legal, respectiv Legea 196/2018, conform cap. 1, art. 1, alin. 2? Doamna de la primarie din cadrul Serviciului in relatiile cu asociatiile de proprietari mi.a spus clar ca nu are ce sa faca. Sa merg in instanta. Oare daca se intampla anumite situatii in asociatia de locatari chiar nu putem sa apelam la acest serviciu din cadrul primariei? Pe scurt: nu exista registre contabile, nu avem administrator cu atestat, toti banii stau la dumnealui in casa, nu exista la avizier cand se incaseaza cotele de intretinere, toata lumea merge la dumnealui la usa (exista situatii ca nu poti sa te duci la usa) toate documentele asociatiei stau la administrator in casa (sa nu intelegeti gresit, nu doresc functia nimanui, nu doresc documentele asociatiei sa le tin eu), ideea este ca nu exista control asupra activitatii asociatiei de catre locatari pentru ca nu se permite acest lucru, mie mi s.a intamplat cerand dosarul cu cheltuielile asociatiei pentru luna februarie si nu pot sa va explic ce mi s.a intamplat! Este mult de povestit, cert este ca parca sunt hipnotizati vecinii din bloc, motiveaza ca il cunosc pe administrator de 30 ani si ca lor le convine acest lucru. Omul are aproape 80 de ani si nu doreste sa lase asociatia, drept pentru care va rog sa ma indrumati si sa.mi spuneti daca imi permite legea sa fac scris catre Primaria de sector, desi mi-au spus ca nu au ce face decat sa notifice asociatia de locatari sa se constituie in proprietari si atat. Va multumesc pentru intelegere si va rog din suflet, orice referire la lege sa se mentioneze cap., art., alin. sau punct. O zi buna tuturor!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:03, 31 Martie 2023
S-ar parea ca sunteti in afara oricarei legi.

Articolul 104
(1) În termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi, asociațiile de locatari din condominiile ale căror unități de proprietate individuală au fost dobândite în proprietate în condițiile legii și care nu au fost reorganizate în asociații de proprietari au obligația să se reorganizeze în conformitate cu prevederile prezentei legi.
[ link extern ]

CAPITOLUL IV
Proprietatea comună
SECŢIUNEA a 3-a
Coproprietatea forţată
Art. 659
Constituirea asociaţiilor de proprietari
În cazul clădirilor cu mai multe etaje ori apartamente sau în cazul ansamblurilor rezidenţiale formate din locuinţe individuale, amplasate izolat, înşiruit sau cuplat, în care există proprietăţi comune şi proprietăţi individuale, se constituie asociaţia de proprietari, care se organizează şi funcţionează în condiţiile legii.
[ link extern ]

Conform disp nr 196/2018 mentionata de dv,asociatiile de locatari au avut termen pentru modificare,completare si actualizare documente cu scopul transformarii in asociatii de proprietari
Daca inspectorii serviciului de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari au afirmat
clar ca nu are ce sa faca.
,sesizati oficial sau solicitati audienta la viceprimarul care raspunde de serviciul respectiv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie locatari - cenzori / verificari contabilitate Maria Neagu Maria Neagu Va rugam un sfat! Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Desi Adunarea Generala a proprietarilor unei asociatii de locatari a ales o comisie de cenzori, ... (vezi toată discuția)
Infiintarea asociatiei de proprietari a devenit obligatorie ? latka latka Nu sunt foarte sigur, dar fata de vechea lege, acum a devenit obligatorie infiintarea asociatiei de proprietari ? Nu cred ca am gasit ceva similar in legea ... (vezi toată discuția)
Ce se plateste cu titlu de impozit la intretinere? andreiSRR andreiSRR Ce se plateste cu titlu de impozit la intretinere? Uitandu-ma cu atentie pe tabelul de costuri de intretinere (asociatie de proprietari), in grupul de ... (vezi toată discuția)