avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nume incomplet pe act vânzare-cumpărare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nume incomplet pe act vânzare-cumpărare

Bună ziua,
Problema mea este următoarea: în anul 1992 am cupărat de la societatea unde eram angajat (Combintul de Oţeluri Speciale Tîrgovişte) apartamentul în care locuiam cu chirie. Pe contractul de vânzare-cumpărare numele meu este trecut doar cu un prenume (am două) dar adresa unde locuiam este aceeaşi ca şi astăzi adică cea a apartamentului pe care l-am cumpărat. Între timp societatea a intrat în faliment iar arhiva societăţii a fost preluată de o firmă specializată în păstrarea arhivelor. Am început demersurile pentru intabularea apartamentului dar problemele au aparut de la primul pas. La primăria Tîrgovişte, la Serviciul cadastru, unde am mers pentru obţinerea ordinului prefectului mi s-a spus că numele nu sunt identice (pe contract şi CI) şi să merg la societatea care deţine arhiva COS Tîrgovişte să facă rectificarea (să adauge al doilea prenume) şi să semneze şi să pună ştampila lor. La respectiva societate mi s-a spus că nu pot face aşa ceva.
Întrebarea mea este cum aş putea soluţiona această problemă?
Vă mulţumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: aldor59 , utilizator 20:10, 31 Martie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca exista eroarea materiala lipsa prenume ,in contractul de vanzare cumparare cumparatorul de identifica si se consemneaza prin nume si CNP
În contract nu e trecut CNP-ul...

ynocentta a scris:

Chiar daca exista eroarea materiala lipsa prenume ,in contractul de vanzare cumparare cumparatorul de identifica si se consemneaza prin nume si CNP

Am avut exact aceeasi problema : un contract de vanzare-cumparare pe care era trecut doar un prenume din doua , fara cnp. Am fost sfatuita de un notar bun ce sa fac : am adus doi martori care ma cunosteau si au declarat in fata notarului ca dna x y din contractul de vanzare este aceeasi cu dna x y z. A costat cam 60 de lei declaratia si am folosit-o la dezbaterea unei succesiuni. Apoi am anexat-o la contract, daca mai este necesara vreodata. Succes !
Mulțumesc!
Așa m-a sfătuit azi și persoana care se ocupă cu cadastrul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Aprilie 2023
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare contract vanzare cumparare mshboss mshboss Buna seara!Vreau sa cumpar un apartament si am verificat contractul de vanzare cumparare al proprietarului inainte de a merge la notar. Am observat o eroare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, tatal meu a cumparat de la icral bucuresti in 1992 ... Octavian_Colici Octavian_Colici Buna ziua, Tatal meu a cumparat de la ICRAL Bucuresti in 1992 apartamentul in care locuim si acum. Problema este ca in contractul de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare - anulare florin365 florin365 Buna ziua, Vreau sa stiu daca un contract de vanzare-cumparare se poate contesta/anula. Situatia pentru care am nevoie de raspuns este urmatoarea: Am ... (vezi toată discuția)