avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cheltuieli judecată succesiune Buna ziua, in cazul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cheltuieli judecată succesiune Buna ziua, in cazul unui proces ...

Cheltuieli judecată succesiune

Buna ziua, in cazul unui proces pt succesiune între frați, cine achita cheltuielile de judecată ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:59, 4 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ala care pierde procesul.
Daca au ajuns la proces, cheltuielile se avanseaza de catre reclamant si daca se admite cererea asa cum a fost formulata, paratul plateste cheltuieli de judecata, adica cat a fost avocatul, taxa de timbru etc.
Ultima modificare: Duminică, 2 Aprilie 2023
gi-jane2, moderator

gi-jane2 a scris:

Daca au ajuns la proces, cheltuielile se avanseaza de catre reclamant si daca se admite cererea asa cum a fost formulata, paratul plateste cheltuieli de judecata, adica cat a fost avocatul, taxa de timbru etc.

Nu cota parte in funcție de moștenire ?
Daca ar imparti prin buna intelegere ce au mostenit, da.

elena_es a scris:

gi-jane2 a scris:

Nu cota parte in funcție de moștenire ?

Îmi cer scuze …. Cred ca n am formulat bine întrebarea, in cazul in care e un reclamant și 2 pârâți și fiecare câștiga o cota parte din mostenire( in instanța ) cum se împart cheltuielile de judecată ?
Multumesc pt eventualele răspunsuri ….
reclamantul a avansat niste bani- taxa de timbru avocat etc.
A cerut cheltuieli de judecata ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat costa ? molita molita as dori sa stiu cam cat costa o iesire din indiviziune prin instanta ptr 4 coopr care nu au inca expertiza topo ? si daca taxele se platesc anticipat de cel ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile de judecata se pot scadea din sulta? george1967 george1967 Intr-un proces care a fost intentat sotului supravietuitor de catre sora defunctei privind drepturile succesorale asupra unui apartament, va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Taxe succesiune Legal1228 Legal1228 Buna ziua! In cazul unui proces pentru dezbaterea si impartirea succesiunii, taxele platite de reclamant (taxa de timbru, cheltuieli expertize etc), vor ... (vezi toată discuția)