avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Trebuie sa aștept pana se activeaza CIF ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Trebuie sa aștept pana se activeaza CIF intracomunitar?

Bună ziua. Sunt PFA neplătitor de TVA, am CIF valabil intracomunitar, iar la începutul anului am început colaborarea cu o firmă din Spania plătitoare de TVA cu CIF valid în Spania. Firma a depus cererea pentru activarea CIF-ului intracomunitar, insă autoritățile de acolo aparent au termen de 90 de zile de soluționare a acestei cereri și nu intenționează să se grăbească în vreun fel. Problema este că am încasat deja o plată de la respectiva firmă și nu știu dacă pot emite factura sau trebuie sa aștept până când se activează CIF-ul intracomunitar?
Ultima modificare: Luni, 3 Aprilie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 16:32, 3 Aprilie 2023
Faceti factura de pe codul normal al firmei pt ca daca faceti de pe codul special de TVA o sa aveti eroare la Declaratia 390 ( in caz ca nu e valid inca codul spaniolului)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare 1-2 1-2 Firma care face achizitia intracomunitara este platitoare de TVA si inregistrata in ROI. Firma de la care se face achizitia este din Spania si a emis factura ... (vezi toată discuția)
Factura emisa fara tva catre o societate care nu apare in vies gea1974 gea1974 Buna, Am o problema la care nu am reusit sa gasesc nicaieri raspunsul, stiu, legislatia e clara din acest punct de vedere dar ma intrebam daca cineva a mai ... (vezi toată discuția)