avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Se da următoarea situație: Bunica mea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Se da următoarea situație: Bunica mea moștenește ...

Buna seara!
Se da următoarea situație:
Bunica mea moștenește casa mamei sale, doar ca după moartea străbunicii nu s a dezbătut succesiunea.
Bunica mea are 3 copii, unul a decedat… noi dorim sa făceam actele pe numele bunicii.
Actele sunt foarte vechi, sunt făcute de mâna, unde ar trebui sa mergem? La primărie sau la notar?
Menționez și faptul ca acum casa este renovată, nu mai arată ca pe schița pe care o avem.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 00:03, 4 Aprilie 2023
Ar trebui sa mergeți în instanță.
Succesiunile nu se dezbat la Primarie, iar notarul va va cere actele de proprietate.
Actele de mana nu au nicio valoare, iar dacă ați construit/renovat/extins fara acte și fără autorizație...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. mama mea a construit o casa înainte de anii 2000 ... Andreea2025 Andreea2025 Bună ziua. Mama mea a construit o casa înainte de anii 2000 cu autorizație de construcție de la primărie obținută de bunicul meu ,pe o mie de metri data ... (vezi toată discuția)
Exista următoarea speță : străbunicul meu, tatăl bunicii ... tcdcostinel tcdcostinel Exista următoarea speță : Străbunicul meu, tatăl bunicii mele, după moartea străbunicii ( anul 1974) s-a recăsătorit. Împreună cu noua soție, pe ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, pot obține autorizația de construcție dacă vreau ... Florina112 Florina112 Bună ziua, pot obține autorizația de construcție dacă vreau să construiesc pe un teren care nu îmi aparține? Terenul a fost a străbunicii mele, ... (vezi toată discuția)