avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumpărare teren agricol extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumpărare teren agricol extravilan

Buna ziua,
Sunt in urmatoarea situatie:doresc sa achizitionez o suprafata de teren agricol exravilan,compusă din 5 parcele.M-am inteles cu proprietarul in privinta prețului. Problema e ca la 2 dintre cele 5 parcele,cadastrul nu este gata(a trebuit refacut,suprafață totala exista,dar nu era bine delimitata).Proprietarul ar vrea toti banii,pe toate parcelele,eu ma feresc sa cumpăr pana cand nu se poate face vanzarea tururor parcelelor,datorita faptului ca suprafata care nu este gata pt vanzare este cea mai valoroasa si reprezinta 50%din suprafața totală si nu as vrea sa cumpar terenul "mai prost" iar apoi cel bun sa fie vandut altcuiva,eventual pe mai multi bani.
Ma puteti ajuta cu o solutie/solutii in vederea cumpararii terenului care este gata de vanzare si in acelasi timp sa securizez si cele 2 parcele care nu sunt gata?Stiu ca precontract pentru teren agricol extravilan nu se poate face.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:00, 4 Aprilie 2023
Cea mai sanatoasa solutie este sa asteptati sa se termine documentatia cadastrala si intabularea.
Proprietarul ar vrea banii, dar deocamdata nu aveti pentru ce sa ii dati.
Plus ca, nu se mai aplica legea referitoare la vanzarea terenurilor extravilane, cu preemtiune...?
Sunt constient ca cel mai sigur este sa se faca actele de vanzare cumparare pt toata suprafata,eu intreb daca ar putea exista o alta solutie sigura pt ambele parti.Proprietarul ar vrea banii acum,la prețul stabilit acum vreo un an si jumătate,altfel ar dori o renegociere a pretului atunci cand vor fi gata toate actele.

raluk0207 a scris:

Cea mai sanatoasa solutie este sa asteptati sa se termine documentatia cadastrala si intabularea.
Proprietarul ar vrea banii, dar deocamdata nu aveti pentru ce sa ii dati.

Nu are legatura cu preemtiunea.Da,la aceeasi oferta,eu am prioritate pt ca sunt si arendas,dar daca pune un pret mai mare fata de cel stabilit,cade tot...Noi am convenit pentru un pret/ha per total,dar terenul "mai prost" face cu mult mai putin decat restul,pentru care,e drept,ar putea obtine un pret mai mare.Odata vandut terenul mai slab cotat,nu-l opreste nimeni sa ceara mai mult pe terenul mai fertil(pt care a mai avut oferte,dar nimeni nu a vrut toata suprafata,cu bune si rele).

Ionut.ion a scris:

Plus ca, nu se mai aplica legea referitoare la vanzarea terenurilor extravilane, cu preemtiune...?

Soluție sigura nu există.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare drept de preemtiune turda01 turda01 Ce modalitate imi recomandati pentru a putea cumpara 3 parcele de teren agricol extravilan, la pachet, din care una este in arenda. Arendasul nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren extravilan divka divka doresc sa cumpar un teren extravilan intr-o comuna,m-am inteles cu proprietarul,si as dori sa stiu ce pasi legali sunt de urmat.Am auzit de ceva drept de ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan agricol.vreau sa vand un teren agricol ( extravilan agricol ) . arendatorul ... fstver fstver Vreau sa vand un teren agricol ( extravilan agricol ) . Arendatorul si-a facut uz de dreptul de preemptiune si a acceptat pretul cerut. Dupa obtinerea tuturor ... (vezi toată discuția)