avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Blocul meu nu are balcoane, majoritatea aplicand ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Blocul meu nu are balcoane, majoritatea aplicand cadrele de rufe ...

Blocul meu nu are balcoane, majoritatea aplicand cadrele de rufe la geamuri. Cadrele de rufe sunt dreptunghiulare, metalice, cu dimensiuni aproximative 160/80 cm. Un vecin si-a pus o lada mare la bucatarie, de dimensiunile unei camari, care iese in afara blocului 50 cm. Lada este inalta de 1 m si se continua in sus cu geamuri, pe o latime de aprox. 120 cm. Arata ca un mini-balcon inchis. Blocul are un uscator de rufe la parter. In fiecare zi vad ce chiloti mai poarta vecinii, iar din lada vecinului iese un miros de legume, cartofi, conserve stricate. Ce legislatie in vigoare, interzice lucrurile acestea?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:41, 5 Aprilie 2023
Conform dispozitii in vigoare proprietarii nu au dreptul sa schimbe aspectul si destinatia partii comune imobil de locuit in comun
Spatiul din jurul imobilelor de locuit in comun de regula apartin domeniului public si nu poate fi utilizat fara acordul autoritatii publice locale
Exista localitati unde edilii prin HCL au dispus
obligarea tuturor proprietarilor ale caror imobile cad sub incidența hotărarii sa procedeze la desfiintarea dispozitivelor montate pentru uscarea rufelor in termen de 5 zile.
In situatia constatarii existentei unor astfel de dispozitive neconforme, in prima faza se aplica masura sanctionatorie a avertismentului”,. În situația nerespectării termenului prevăzut, proprietarii imobilelor primesc sancțiuni cu amendă

.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scuturat de la balcon Punointrebare Punointrebare Bună ziua! Scriu în calitate de președinte al unei asociații de proprietari. Au venit la mine două locatare cu o problemă și, deși nu cred că stă ... (vezi toată discuția)
Utilizarea spatiului de sub balconul de la etajul 1 manu_0721 manu_0721 Buna ziua! Am apartament intr-un bloc particular, la parter si baia nu este cu geam, iar uscator de rufe blocul nu are in schimb geamul de la living este inalt ... (vezi toată discuția)
Asociatia mea de locatari este formata din 3 blocuri cu curte ... florinm58 florinm58 Asociatia mea de locatari este formata din 3 blocuri cu curte interioara intre blocuri iar de jur imprejurul blocurilor este gard intrarea se poate face numai ... (vezi toată discuția)