avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Cumparatorul a mostenit o suprafata de 1250 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Cumparatorul a mostenit o suprafata de 1250 de metri ...

Buna ziua! Cumparatorul a mostenit o suprafata de 1250 de metri , El i-a spus cadastristului sa masoare 1000 de metri pe care mi i-a vandut mie. A cerut sa se masiare doart atat pentru ca diferenta a vrut sa o pastreze la acel moment.Ce se intampla cu cei 250 care i-au ramas nemasurati, cum ii pot cumpara de la el acum ?
Cel mai recent răspuns: biulian , utilizator 17:29, 10 Aprilie 2023
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde. Ar trebui văzute actele.
A dezmembrat proprietatea? A creat două loturi, a întocmit un act notarial de dezmembrare și, apoi, v-a vândut unul dintre loturi în proprietate exclusivă? Sau a măsurat el așaa... de aci până dincolo, dar, în realitate, sunteți coproprietari asupra întregului? Dacă este această din urmă variantă, atunci s-ar putea face un partaj. Discutați cu un avocat, arătându-i acte.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Aprilie 2023
romascanu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca atat v-ati inteles, atat ati fost instiintat si atat ati platit, atat a fost trecut in acte inseamna ca a facut dezmembrare a lotului. Va puteti intelege sa cumparati separat daca va dori sa vanda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce tip de nereguli se pot remedia prin programul national de cadastru si carte funciara? vida vida Buna ziua, Din 2008 sunt proprietarul unui imobil ( casa+teren) provenit dintr-o dezmembrare, in 2 loturi, facuta cu mai mult de 10 ani in urma. In 2016, ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare,intabulare noua? Adelina2017 Adelina2017 Buna ziua!Deci am moștenit un terenuri și sora mea și sapt viitoare trebuie sa mergem la notar sa semnam pt dezmembrarea a celui teren in doua loturi!Am ... (vezi toată discuția)