avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Am cumparat un apartament la mansarda unui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Am cumparat un apartament la mansarda unui bloc nou, ...

Buna ziua! Am cumparat un apartament la mansarda unui bloc nou, dar din cauza unor vecini plecati in strainatate si despre care nu stim nimic, noi, cei de la etajul 7, nu putem deveni proprietari. Am inteles de la dezvoltator ca fiecare vecin trebuie sa dea o declaratie prin care sunt de acord cu diminuarea cotei indivize. Exista vreo lege care permite altor vecini sa ne dea mai mult din cota lor indiviza, pentru a acoperi si cotele celor de la care nu putem obtine acordul diminuarii cotei indivize?
In cazul nostru, sunt 2 vecini plecati in strainatate si nu avem cum sa-i contactam. Pana nu cedeaza fiecare vecin o particica din cota indiviza, noi, cei de la mansarda nu avem teren pentru intabulare.Ce ar trebui sa facem mai in situatia aceasta?Cadastristul spune ca pana nu va avea acordurile de diminuare a cotei indivize, de la toti locatarii...nu putem depune acte la OCPI.
Astept cu interes un raspuns din partea dvs, cat mai curand posibil.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:56, 6 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ați cumparat un apartament dar din cauza unor vecini nu puteți deveni proprietari.
Cand cumperi un apartament devii proprietar dacă actele sunt în regulă, independent de vecinii plecati in străinătate sau rămași în țară.
Cred că problema e in altă parte,nu la vecini.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Aprilie 2023
mitabiciclista, utilizator
Daca ati incheiat documente legale achizitie bun imobil,in baza contractului de achizitie ati devenit proprietarul bunului imobil
Este problema stricta a dezvoltatorului cum a inteles sa edifice mansarda imobilului-daca a respectat proiectul initial al constructiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota indiviza din proprietate petrecristinel petrecristinel locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, la ultimul nivel,apartamentul fiind luat cu credit ipotecar.asociatia doreste mansardarea blocului si cei de la etajul 4 ... (vezi toată discuția)
Cedare unei parti din cota indiviza din terenul de sub bloc. gxgm gxgm Buna ziua, Unul dintre vecini mi-a solicitat sa ii cedez o parte din cota indiviza de teren aflat sub bloc. Motivatia lui este ca doreste sa vanda un ... (vezi toată discuția)
Mansarde asistent asistent De ce aprobari are nevoie o firma care vrea sa construiasca mansarde? (vezi toată discuția)