avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Transfer bani in contul personal de la parinti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Transfer bani in contul personal de la parinti

Daca parintii imi transfera o suma de bani in contul meu si precizeaza la detalii de transfer online DONATIE , banii o sa intre la partaj sau nu in caz de divort ?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Aprilie 2023
SorinGeo, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:02, 6 Aprilie 2023
Nu intra la partaj, dar trebuie dovedit sa banii din cont provin din donatie.
Ce intelegi prin dovada ? Transferul este facut din contul pe numele unuia din parinti si la detalii se scrie DONATIE. Nu este suficient ca dovada ?
E buna dovada asta, dar mai qvei nevoie si de extras de cont ca poate dvs ati cheltuit la pacanele banii din donatie și apoi ati depus bani comuni in cont.
Bine inteles, totul e documentat dar ma gandeam initial ca extrasul de cont nu e suficient, ar fi nevoie si de un Act notarial de donatie la transferul banilor online.
corect e sa faceti si contract notarial daca suma depaseste 25 mii lei.
( offtopic- asta e limita in codul civil, insa suma reprezenta ceva in 2011 la adoptarea noului cod, acuma e mai nimic)
Ultima modificare: Joi, 6 Aprilie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie bani de la parinti SorinGeo SorinGeo Buna ziua, In cazul in care parintii imi doneaza o suma de bani prin transfer bancar din contul lor personal ( in care si precizeaza ca detalii donatie ) ... (vezi toată discuția)
Părinții vor să mă ajute cu o sumă foarte mare de bani ca să cumpăr un imobil. cum mă pot proteja în caz de divorț și partaj? publisher publisher Buna ziua Parintii mei doresc sa ma ajute cu o suma foarte mare de bani pentru a achizitiona un apartament sau casa in perioada urmatoare. Sunt casatorit, ... (vezi toată discuția)
Donatie/dar manual dislexic dislexic buna ziua! am o problema legata de forma donatiilor... situatia e ceva de genul: mama isi ajuta fiul casatorit cu o suma de bani pentru a-si achizitiona o ... (vezi toată discuția)