avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este legala montarea unei camere video de supraveghere ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este legala montarea unei camere video de supraveghere in holul ...

Este legala montarea unei camere video de supraveghere in holul de la intrarea in apartament? Intentionez sa instalez o camera in holul apartamentului pe care-l inchiriez pe AirBNB si Booking. Sunt persoana fizica, detin certificare de la Ministerul Turismului.
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 08:38, 19 Aprilie 2023
Aici e o cu totul alta speta, instalarea unei camere video in interiorul locuintei, pentru "spionarea" numarului de persoane.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da,e legal.In casa ta tu faci regulile și iei măsuri ca să fie respectate(fără petreceri,fără animale,fără fumat,nr. maxim de persoane,fara gălăgie noaptea,etc)Mai ales că le aduci la cunoștință că e o camera de supraveghere a uși de întrare în apartament.Cui nu îi convin regulile și condițiile nu vine la tine,se duce în altă parte.
În țările mai civilizate in anunt sunt trecute și sumele ce vor fi retinute de pe card pentru fiecare încalcare a regulilor.Ca să fie clar.
Ultima modificare: Luni, 10 Aprilie 2023
mitabiciclista, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e chiar asa, sunt reguli si pentru supravegherea interioara :
[ link extern ]
[ link extern ]

Adica cel ce instaleaza acel sistem de supraveghere va fi sanctionat drastic si atunci cind se descopera difuzarea unor imagini in spatiul public, de la acel sistem de supraveghere.
A spus clar le montează exact așa cu este permis,nu in dormitoare,nu in baie.
Deci respectă regulile.
Am specificat de la inceput ca vreau sa montez in holul de la intrare, care este foarte mic si camera nu ar capta imagini din living, dormitor sau baie.
Bineinteles ca voi anunta ca am camera de supraveghere montata in hol, voi pune si un semn.
Cat despre difuzarea imaginilor in spatiul public: nu intentionez sa pun pe youtube filmulete cu cativa oameni intr-un hol...

Alte discuții în legătură

Am instalat o cameră de supraveghere în interiorul locuinței mamei mele și acum are probleme, din acest motiv, cu o vecină. e nevoie de acceptul ei pentru a folosi camera înăuntru? zemike zemike Mama mea sta intr-un imobil care este impartita in 2 locuinte separate. parter si etaj. Mama sta la etaj. Din motive de securitate am instalat o camera in ... (vezi toată discuția)
Camere supraveghere in scara blocului-legal sau nu? Utilizator1991 Utilizator1991 Buna ziua, In blocul unde locuiesc vecinii vor sa puna camere de supraveghere-exterior si interior(cea din interior la parter). Personal nu sunt de acord cu ... (vezi toată discuția)
Videointerfon la bloc hex_xeh hex_xeh Buna ziua! Doresc sa instalez un interfon video de tip Google Nest Doorbell. Locuiesc la bloc si asta ar presupune ca va fi instalat in fata usii. Mentionez ... (vezi toată discuția)