avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este legala montarea unei camere video de supraveghere ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este legala montarea unei camere video de supraveghere in holul ...

Este legala montarea unei camere video de supraveghere in holul de la intrarea in apartament? Intentionez sa instalez o camera in holul apartamentului pe care-l inchiriez pe AirBNB si Booking. Sunt persoana fizica, detin certificare de la Ministerul Turismului.
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 08:38, 19 Aprilie 2023
De foarte multi ani, de cand eram student, nu am mai stat mai multi decat trebuie intr-o camera. Eu nu fac mizerie, nu distrug, sunt un turist cuminte, doar am lucrat in domeniu si sunt educat...

Eu doar am spus ca nu mi se pare normal sa pui camere video in spatiul privat. Nu am vazut nicaieri. Lumea are nevoie de intimitate. Da, in spatiile comune sunt camere video. Dar nu in spatiul privat. Tie ti-ar placea sa locuiesti undeva unde este montata o camera la care are acces un strain? Da, un strain, cat e el de proprietar, pentru mine e un strain, nu face parte din familie, nu mi-e amanta s.a.m.d. Pe de alta parte mi s-ar parea ciudat sa ma urmareasca chiar si un cunoscut intim. Pune camere afara, cu bataie pe usa, e suficient ca sa numeri cati intra si ies, daca te obsedeaza ca se cazeaza mai multi... Inauntru este dreptul turistului sa stea in c...l gol si sa ragaie toata ziua, fara sa-l urmareasca proprietarul.

Daca totusi insisti sa faci asta, sa scrii clar pe pagina de prezentare a proprietatii ca ai camere de supraveghere in interior. Eu unul nu as face rezervare. Nu este suficient sa pui avertisment la proprietate. Nu cand ajung turistii la proprietate sa se intalneasca cu surpriza... Desi nu cred ca platformele de rezervari tolereaza asa ceva.

Care sunt prejudiciile daca sunt mai multe persoane? Iti consuma mai multa apa? Dar daca dai peste unii care fac dus din jumatate in jumatate de ora? Ai incercat vreo data sa chemi Politia ca sa evacuezi pe cineva? Iti doresc sa ajungi ca sa vezi si rezultatul, eu il stiu.

@coanamitabiciclista: Detectorul de fum e cu totul altceva decat camera video. (editat)
Ultima modificare: Vineri, 14 Aprilie 2023
Manuela Rășină, administrator
Pentru a treia oara Dinu,citește:
"Folosirea camerelor și a dispozitivelor de înregistrare
Pentru a oferi gazdelor și oaspeților liniște sufletească, sunt permise măsuri de securitate precum camerele de supraveghere și dispozitivele de monitorizare a zgomotului, cu condiția ca acestea să fie prezentate în mod clar în descrierea anunțului și să nu încalce confidențialitatea unei alte persoane. Regulile privind dispozitivele se aplică tuturor camerelor, dispozitivelor de înregistrare, dispozitivelor inteligente și dispozitivelor de monitorizare."
Din site-ul Airbnb.

Ultima modificare: Joi, 20 Aprilie 2023
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Nu am citit regulile atunci, dar le-am citit acum.
2. Sunt curios cum ar arata prezentarea in mod clar din descrierea anuntului a acestei camere video... Si cati ar mai rezerva dupa ce citesc aceasta prezentare...
3. Nu inteleg cum ai dedus ca sunt impotriva regulilor si tot persisti in asta...
4. Se pare totusi ca tu nu ai citit, sau nu pana la capat:
Ce permitem
Dispozitive la vedere care monitorizează numai spațiile publice și spațiile comune: sunt permise doar dispozitivele care permit vizualizarea sau monitorizarea unui spațiu public (de exemplu: o ușă de acces sau o alee) sau a unui spațiu comun, care sunt clar identificate și prezentate înainte de o rezervare. Spațiile comune nu includ zonele de dormit sau băile.
Ce nu permitem
Dispozitive ascunse și nedivulgate care monitorizează spațiile comune: orice dispozitiv care monitorizează un spațiu comun trebuie instalat într-un mod vizibil și prezentat în descrierea anunțului.
Dispozitive amplasate în spații private sau care monitorizează spațiile private: dispozitivele nu ar trebui să monitorizeze niciodată spațiile private (de exemplu: dormitoarele, băile sau zonele comune care sunt utilizate ca spații de dormit, cum ar fi livingul cu canapea extensibilă). Dispozitivele deconectate sunt permise atât timp cât sunt oprite și prezentate de la început oaspeților.

Spatiul din interiorul proprietatii inchiriate nu este nici spatiu public, nici spatiu comun, este spatiu privat. Desi nu este enumerat explicit, holul din acest caz este spatiu privat. Acel hol ar fi fost spatiu comun daca prin el se ajungea la mai multe spatii de cazare inchiriate separat. Ar fi fost spatiu public daca era in afara cladirii sau intr-o zona a cladirii accesibila publicului larg.
5. La booking.com e si mai clar:
Reguli pentru înregistrarea video și audio
Respectați spațiul personal al celorlalți și intimitatea și bunurile acestora în timp ce utilizați sau furnizați servicii pe Booking.com. Dacă vă cazați la hotel sau în locuința cuiva, respectați proprietatea și regulile casei.
Este permisă instalarea camerelor de supraveghere la proprietate doar în zonele publice. Acestea trebuie să fie vizibile, iar prezența lor să fie dezvăluită înainte de sejur.
([ link extern ] )
Sper ca e destul de clar ca holul din interiorul proprietatii inchiriate in mod individual nu este spatiu public...
Ultima modificare: Miercuri, 19 Aprilie 2023
DinuX, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am instalat o cameră de supraveghere în interiorul locuinței mamei mele și acum are probleme, din acest motiv, cu o vecină. e nevoie de acceptul ei pentru a folosi camera înăuntru? zemike zemike Mama mea sta intr-un imobil care este impartita in 2 locuinte separate. parter si etaj. Mama sta la etaj. Din motive de securitate am instalat o camera in ... (vezi toată discuția)
Camere supraveghere in scara blocului-legal sau nu? Utilizator1991 Utilizator1991 Buna ziua, In blocul unde locuiesc vecinii vor sa puna camere de supraveghere-exterior si interior(cea din interior la parter). Personal nu sunt de acord cu ... (vezi toată discuția)
Videointerfon la bloc hex_xeh hex_xeh Buna ziua! Doresc sa instalez un interfon video de tip Google Nest Doorbell. Locuiesc la bloc si asta ar presupune ca va fi instalat in fata usii. Mentionez ... (vezi toată discuția)