avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este legala montarea unei camere video de supraveghere ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este legala montarea unei camere video de supraveghere in holul ...

Este legala montarea unei camere video de supraveghere in holul de la intrarea in apartament? Intentionez sa instalez o camera in holul apartamentului pe care-l inchiriez pe AirBNB si Booking. Sunt persoana fizica, detin certificare de la Ministerul Turismului.
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 08:38, 19 Aprilie 2023
Daca sunt in interior si deschid usa, pot sa ma asez asa incat camera din exterior sa nu ma vada, doar usa se deschide in interior. Iar pentru cine deschid, s-ar putea sa nu ma deranjeze (si nici pe respectiva persoana)...

Pe bune? (editat) Care v-ati cazat intr-un spatiu dotat cu camere video in interior? Stiti ca astea preiau si sunetele, nu numai imaginile? E ca si cum l-as avea permanent pe proprietar in holul de la intrare. Care v-ati caza acolo? Unde ati mai intalnit asa ceva? Cu ce-l prejudiciaza pe proprietar ca mai vin si alte persoane? Daca esti cazat nu mai ai voie sa primesti vizitatori? Si daca imi vin 10 vizitatori si vede pe camera ce-mi poate face? Si daca as pune o banda adeziva pe camera ce mi-ar face? Si daca pot sa presupun ca dincolo de grija pentru siguranta proprietatii proprietarul mai are si niste ganduri ascunse? Daca nu ar fi forumul asta as scrie si ce cred eu despre astfel de proprietari!!! Nu ai ce cauta in turism daca gandesti asa!!! Sunt pierderi cuantificabile si pot fi introduse in tarif. De exemplu un anumit procent din turisti colectioneaza prosoape hoteliere... Ce faci, il pui sa deschida valiza? Dupa trei astfel de incercari, ca sa eviti situatiile jenante, le pui la pierderi... Vei avea mereu clienti care vor cauta sa obtina extrabeneficii. Dar majoritatea nu.

Stii ce vor in principal turistii, inainte de un tarif bun, dotari si un amplasament potrivit? Curatenie, Liniste, Intimitate, Gazda primitoare (prietenoasa).

Revenind la intrebare: Da, eu cred ca este legala montarea camerei dar sigur nu este morala.
Ultima modificare: Vineri, 14 Aprilie 2023
Manuela Rășină, administrator
Daca vii cu încă 10 prieteni,închiriezi vilă.Nu studio pentru 2 persoane.
Vin imediat acasă la mine și îi dau afară pe toți imediat.Scriu și in anunț asta,că se evacuează dacă se depășește capacitatea de cazare rezervată.
Sun și Poliția dacă nu înțelegi de vorbă bună.
Adică ce nu înțelegi :dacă nu ai voie să fumezi și tu fumezi pun detector de fum și îți rețin de pe cardul cu care ai făcut rezervarea suma trecută în anunț pentru încălcarea reguli casei.Sau te dau afară.
Îți place să fumezi cauți cazare care permite asta,dacă îți plac petrecerile zgomotoase cu prietenii pana dimineața, cauți cazarea potrivită pentru asta și închiriezi o vilă nu la un apartament de bloc să deranjezi tot cartierul.
Se gasesc si turisti care stiu sa citească și sa respecte regulile.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Aprilie 2023
mitabiciclista, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ai cum sa-i dai afara, nici macar Politia nu se baga la evacuari, in momentul in care ai proprietatea listata pe platformele de rezervari intervin niste contracte intre parti care pot fi discutate doar in instanta. Politia cel mult amendeaza pentru tulburarea linistii publice daca petrecerea este zgomotoasa. Legal nici nu ai voie sa intri fara acceptul chiriasului, esti cam in sfera penala. Ca proprietar poti sa soliciti despagubiri prin respectivele platforme de rezervari, dar trebuie sa demonstrezi ca ai fost prejudiciat (de exemplu distrugeri). Inca o data, majoritatea turistilor respecta regulile. Iar la aia care nu respecta e cam greu sa le faci ceva... In domeniu este o vorba: hotelul nu este manastire.

Detectorul de fum este un senzor strict pentru fum si este uzual in hoteluri (obligatoriu chiar); camerele video inregistreaza insa mult mai multe. Eu nu am intalnit nicaieri camere video in interiorul spatiului de cazare personal, si am ani de zile petrecuti in diverse locuri din lumea asta. Plus ceva ani de lucru in industria ospitalitatii, la hoteluri de 3* si 4*, cu studii universitare in domeniu.

Nu poti sa retii de pe card ce sume vrei tu, clientul va bloca tranzactia la emitentul cardului. Mai mult, pe platformele de rezervari, daca plata s-a facut prin site, nu primesti datele cardului, nu ai cum sa tragi bani.

Pentru violarea intimitatii sunt convins ca platformele de rezervari delisteaza instant respectiva proprietate.

De ce sa nu puna camera video in dormitor, daca dorm 3 in pat?! Se strica patul... Nu e nicio problema cu intimitatea, nu se invelesc cu plapuma?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Aprilie 2023
DinuX, utilizator
De ce insistați in directia greșită?Nu pricepeți că nu pune cameră video în dormitor?
Tehnologia a avansat,se poate pune detector de fum și in locuințele private acum.
Nu delisteaza proprietatea,se respectă regulile.Cititi cu atenție ce e permis și ce nu e permis.
Cei 10 oaspeti nepoftiți,care nu au ce căuta acolo,sigur vor fi evacuați.Te duci cu ei la terasă,la restaurant,nu au ce căuta intr-o locuință pentru care ai plătit cazarea a 2 persoane.Nici nu e loc.
Aici e vorba de înșelăciune,de smecheri care vor să tragă țeapă proprietarului și să plătească mai puțin pentru mai multe persoane cazate.
Ăsta este subiectul discuției și motivul pentru care se instalează cameră de supraveghere.
Îi vezi câți îți intra in casă pe ușă și te duci la ei și îi dai afară dacă intra mai mulți decât au plătit și au dreptul sa stea acolo.Restul nu te interesează.



Dinu, (editat)
In foarte multe locatii sunt camere in holuri si in spatiile comune.
Se aduc prejudicii daca se depaseste numarul de persoane. Ei accepta regulile de pe site-ul prin care fac rezervarea si prin contractul incheiat. Nu ai voie sa aduci 10 persoane, d-aia se face rezervarea pe numar de persoane si nu pe apartament. Ii evacuezi daca nu respecta numarul de persoane si daca nu vor, chemi politia. Simplu.
Cand ai prejudicii ca iti distrug prin casa sau iti fura prosoape se pot recupera banii prin booking sau airbnb daca nu te intelegi cu ei.
Deci de unde inversunarea asta si rautatea asta inutila?
Ultima modificare: Vineri, 14 Aprilie 2023
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Am instalat o cameră de supraveghere în interiorul locuinței mamei mele și acum are probleme, din acest motiv, cu o vecină. e nevoie de acceptul ei pentru a folosi camera înăuntru? zemike zemike Mama mea sta intr-un imobil care este impartita in 2 locuinte separate. parter si etaj. Mama sta la etaj. Din motive de securitate am instalat o camera in ... (vezi toată discuția)
Camere supraveghere in scara blocului-legal sau nu? Utilizator1991 Utilizator1991 Buna ziua, In blocul unde locuiesc vecinii vor sa puna camere de supraveghere-exterior si interior(cea din interior la parter). Personal nu sunt de acord cu ... (vezi toată discuția)
Videointerfon la bloc hex_xeh hex_xeh Buna ziua! Doresc sa instalez un interfon video de tip Google Nest Doorbell. Locuiesc la bloc si asta ar presupune ca va fi instalat in fata usii. Mentionez ... (vezi toată discuția)