avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna seara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna seara

Imi poate spune cineva ce presupune o sesizare la ITM si cum o pot face ?Mentionez ca sunt intr-un preaviz de 15 zile ! Multunesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:37, 26 Ianuarie 2010
Care este problema mai exact? De ce doriti sa faceti o sesizare la ITM?

Daca nu doriti sa dati detalii.....o sesizare inseamna pur si simplu o "scrisoare" catre ITM in care le povestiti ceea ce considerati dvs. a fi un abuz din partea firmei. Ei urmeaza sa cerceteze daca au avut loc incalcari ale legislatiei muncii si daca e cazul, sa sanctioneze firma. Asta nu va ajuta foarte mult pe dvs. in ceea ce priveste preavizul. Daca considerati ca ati fost concediata abuziv, atacati decizia in instanta (nu la ITM).
preavizul...in caz de concediere este de 20 zile lucratoare...
Acesta poate fi un model de sesizare :

Sesizare
Catre ITM – Bucuresti



Subsemnatul ……………………………………………….domiciliat in ……………………………, str………………………….., nr…………, bl………, ap…………….., judetul…………. CNP……………………, (fost) salariat la S.C. …………………………………….. , va sesizez urmatoarele:

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________

data…………… semnatura…………………… "

In spatille goale treceti ce anume nu se respecta in firma la care lucrati (ex: neplata orelor suplimentare , concedieri abuzive , neplata CO etc).


12345A a scris:

Imi poate spune cineva ce presupune o sesizare la ITM si cum o pot face ?Mentionez ca sunt intr-un preaviz de 15 zile ! Multunesc mult


La ITM puteti sesiza orice neregula savarsita de angajator cu privire la relatiile de munca, sanatatea si securitatea in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict munca iotza12 iotza12 cine ma ajuta sa fac o sesizare catre itm ca am lucrat un an si nu mi s-a inregistrat contractul de munca si nici nu am primit salariul pe o perioada de sapte ... (vezi toată discuția)
Cerere eliberare carte de munca radu-adrian radu-adrian imi puteti trimite va rog o cerere tip pt eliberarea cartii de munca? (vezi toată discuția)
Probleme cu fosta sefa nadia_odagiu nadia_odagiu Speta: X a fost angajata cu CM la un magazin. Intr-o zi a fost sunata si \"rugata\" sa nu mai vina la servicu 1 saptamana, ceea ce ar fi fost considerat un fel ... (vezi toată discuția)