avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț. Bună seara. Ce proceduri sunt la un divorț ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț. Bună seara. Ce proceduri sunt la un divorț dacă sunt 2 copii ...

Bună seara. Ce proceduri sunt la un divorț dacă sunt 2 copii minori si o casă pe numele ambilor soți?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara.
Aceleasi proceduri ca la un divort cu 1 sau 3 copii!

Casa aflata pe numele sotilor nu face obiectul divortului. Casa face obiectul unui proces de partaj care se deruleaza intotdeauna dupa pronuntarea divortului.

Divortul înseamna desfacerea casatoriei. Niciunul dintre soti nu este casatorit cu casa!

Pot fi și 10 copii, procedura de divorț e aceeași.
N-au treabă copii nici cu divorțul ca procedură, și nici cu casa.

Partajul casei după divorț, va fi între soți, nu între copii.
Ultima modificare: Joi, 6 Aprilie 2023
Dapix, utilizator
Divorțul este ceva mai complicat intrucat trebuie stabilit unde vor locui ambii minori.
Insa, avocatii pot rezolva astfel de cazuri.

Partajul poate dura mult timp.
Depinde și în ce oraș locuiți.

București 2023
Întâi se soluționează divorțul,culpa stabilire pensie intretinere,domiciliul minorilor, custodie",ulterior în instanta sau amiabil la notar se poate realiza partajul.Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort dobos_daniela dobos_daniela Care este procedura ce trebuie urmata pentru un divort avand in vedere urmatoarele: -sunt casatorita de 17 ani am 2 copii, -vreau sa divortez de sotul meu ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani din cont in cazul unui divort si taxa de partaj luck123 luck123 Buna ziua, sunt in fata unui divort iar sotia se pare ca nu vrea sa consultam un mediator asa ca voi fi nevoit sa apelez la instanta. Am cateva ... (vezi toată discuția)
Un divort cat mai rapid? ce trebuie sa fac? soderf soderf suntem casatoriti de 4 ani , avem 2 copii minori , totul e foarte bine , insa cariera noastra profesionala ne impune un dirvort , practic nu ne intereseaza ... (vezi toată discuția)