avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Micsorare salariu si ce e de facut
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Micsorare salariu si ce e de facut

Buna ziua, angajatorul doreste sa imi micsoreze salariul pentru ca el considera ca nu ma descurc la locul de munca, mie mi se pare ca ma descurc, abia au trecut 2 saptamani, inca incerc sa ma acomodez.

Inainte de angajare mi-a trimis un model de proiect la care a zis ca s-au alocat 60 de ore, acum vrea proiectele diferite, mult mai complexe, fata de ce mi-a trimis si un proiect mai mare, iar dupa 80 de ore de munca, imi spune ca el considera ca nu ma descurc si vrea sa imi micsoreze salariul.

Daca nu semnez actul aditional probabil o sa incerce sa ma concedieze. Ce se intampla daca sunt concediat? Nu am mai fost concediat niciodata. Cum imi recomandati sa procedez?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 16:57, 7 Aprilie 2023
Depinde de articol concedierii .. dvs aveti posibilitatea sa contestati in instanta concedierea/incetarea c.i.m...intr-adevar, micsorarea salariului implica multi factori.. posibilitatea pastrarii locului de munca, reducerea cheltuileilor dvs... este greu de dat o idee in astfel de situatii , avand in vedere ca nu putem sti ce gandeste un astfel de angajator.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform contractului aveți o perioada de proba, in care ambele părți pot solicita închiderea contractului de munca.
Nu e corect ca in aceasta perioada sa va micșoreze salariul. Daca sunteți necorespunzător cerințelor va poate închide contractul. Daca v-ați înțeles pe un anumit salar ptr. o perioada de proba asta e. Puteți face totuși, ore suplimentare neplătite pentru a realiza proiectul in termen dacă v-ați înțeles in acest sens.
Cum v-au evaluat ca nu va descurcati? Aveti intarzieri in realizarea sarcinilor?
Ultima modificare: Vineri, 7 Aprilie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Trebuie să luați în calcul și faptul că una v-ați înțeles și alta vă cere. Probabil că l-au interesat de la bun început conceptele pentru proiecte mai mari și mult mai complexe. Acum vă șicanează ca să plecați din proprie inițiativă în perioada de probă. Dacă sunteți concediat, vă puteți judeca, dar mai bine căutați altceva de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere punct de lucru euangajat euangajat Este o vorba de o retea de magazine, unul dintre ele se va inchide (neprelungirea contractului de inchiriere a spatiului, probabil). Firma poate sa concedieze ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna cata272 cata272 Ce pot sa fac daca sunt in conflict cu patronul si nu vrea sa-mi acorde concediul de odihna pe motiv ca nu are destul personal, pot sa intru in concediu fara ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva ContSters83331 ContSters83331 Am si eu o mare problema: astazi mi-au adus la cunostinta ca firma la care lucrez isi restrange activitatea, si 5 angajate vor fi date afara. Mai este ... (vezi toată discuția)