avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna. Am si eu o intrebare daca se poate sa primesc un ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna. Am si eu o intrebare daca se poate sa primesc un raspuns. ...

Buna. Am si eu o intrebare daca se poate sa primesc un raspuns. Eu luna viitoare pe la mijloc trebuie sa nasc. Eu voi beneficia de concediu medical de maternitate de 126 de zile, am ales sa imi platesc singura cotizarea prin contract cu casa de asigurari. Iar sotul meu a lucrat in Germania in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani si am vazut ca se incadreaza la indemnizatia de creștere copil daca lucreaza in Romania cel putin o luna. Acuma vine intrebarea mea : care este luna in care trebuie sa lucreze sotul meu in romania? Trebuie inainte sa se nască copilul sa aiba luna aceea lucrata in țară sau abia inainte sa ies eu din maternitate? Daca trebuie sa lucreze inainte de nasterea copilului o luna si apoi suspenda contractul de munca ce se întâmplă cu el cele 4 luni pana primesc eu indemnizatia? Ca am inteles ca doar dupa ce ies eu poate el sa își depună dosarul. Multumesc pentru eventualele rapunsuri.
Cel mai recent răspuns: Anonim 1 , utilizator 12:42, 7 Aprilie 2023
Anterior datei nasterii copilului , trebuie sa aiba lucrata o luna in tara.
Va Multumesc foarte mult de raspuns.

Cornel Vasile a scris:

Anterior datei nasterii copilului , trebuie sa aiba lucrata o luna in tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație 2017....6 sau 12 luni????? somial somial Îmi puteți spune cum se calculează indemnizația pt creșterea copilului? Am citit intr un articolul care zicea ca valoarea bruta a îndemn. Reprez.85% din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil uk+ro Verrronica Verrronica Buna ziua. Momentan sunt insarcinata in 29 saptamani, data nasterii prin cezariana fiind stabilita pe 18 octombrie. Am lucrat timp de 3 ani in Uk (aprilie ... (vezi toată discuția)
Primesc concediu de maternitate? viorica01 viorica01 Buna ziua, Trebuie sa nasc la sfarsitul lunii viitoare si am viza de dependent pentru un an in India deoarece sotul meu lucreaza aici. Am lucrat in Romania ... (vezi toată discuția)