avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract vanzare-cumparare

Am un an s-a "batut palma", verbal asupra incheierii unui contract de vanzare cumparare al unui imobil.
In cursul anului s-a achitat jumatate din pretul imobilului, dar in prezent cumparatorul nu mai are posibilitatea achitarii restului de pret.
Mentionez faptul ca intelegerea dintre parti a fost urmatoarea, se achita treptat jumatate, iar restul de jumatate cand cumparatorul va reusi sa isi vanda ap la un pret onorabil. Onorabil insemnand mai mult decat acesta poate in momentul de fata sa incaseze pt ap. In momentul de fata, cumparatorul nu poate vinde, deoarece pretul pe care acesta l-ar lua pt ap este derizoriu
In situatia data, cumparatorul doreste rezilierea contractului pentru imposibilitatea achitarii restului de pret.
Intrebarea este, poate cumparatorul solicita restituirea jumatatii din pret achitata si o parte din cheltuielile pe care acesta le-a facut cu finalizarea constructiei ( la momentul preluarii casa era la gri, acum este locuibila, cu toate utilitatile si cu imbunatatiri)?
Daca nu, care sunt posibilitatile pe care le are pentru recuperarea pretului platit?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:57, 25 Ianuarie 2010
Pai, sa ne intelegem: daca a fost "intelegere verbala", nu s-a pus nimic pe hartie (nici macar un antecontract de vanzare-cumparare la notar??). Exista vreun inscris care sa dovedeasca plata banilor? Daca nu...se aplica regula bunului simt (cel care a primit banii, daca vrea si daca ii mai are, ii poate restitui cumparatorului; daca nu...sanatate si virtute!! pentru asta s-au inventat notarii). Oricum, Codul civil spune ca orive actiune in pretentii peste 250 lei vechi trebuie dovedita cu inscrisuri...
Poate reveniti cu amanunte...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare anca1898 anca1898 Buna ziua. Doresc sa cumpar de la unchiul meu o casa la tara evaluata dupa grilele notriale in jur de 5o de mii de euro. Deoarece l-am ajutat mult si nu i-am ... (vezi toată discuția)
Refuzul semnarii contractului de vanzare-cumparare de catre cumparator Catalina Cibotariu Catalina Cibotariu Buna ziua, In octombrie 2012, s-a facut un ante-contract de vanzare-cumparare cu plata unui avans din pretul total al imobilului. Imobilul ce face obiectul ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil de la persoana executata silita Manu2 Manu2 Buna ziua, Am urmatoarea problema la care va rog sa ma ajutati cu lamuriri: asociatul meu a cumparat pe firma , in Ianuarie 2013 , un imobil , cu rest de ... (vezi toată discuția)