avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

tatal meu are o casa in care este mostenirea lui si este unicul mostenitor ,fiind recasatorit dar nu este mama mea as vrea sa stiu daca as putea sa -mi devina de drept ca sunt singurul copil sau poate sa ma atace ea sau copii ei ca sa nu facem acte de vanzare
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 20:45, 25 Ianuarie 2010
Daca s-a recasatorit va avea drept la mostenire si sotia supravietuitore daca va deceda in timpul casatoriei.
bun dar bunul nu este construit cu ea are dreptul si ea ,si copii ei daca ea moare pot sa vina sa ceara ceva dar daca imi doneaza casa se schimba ceva
Casa respectiva este un bun propriu al tatalui dvs.
Daca tatal va muri inaintea actualei sotii, aceasta va veni la mostenire in calitate de sotie supravietuitoare impreuna cu toti descendentii sotului , adica dvs si fratii dvs (daca aveti asa ceva). Dar copiii actualei sotiui nu vor veni la mostemnire.
Daca actuala sotie moare inaintea tatalui dvs, dupa decesul tatalui descendentii acetuia - dvs si fratii (repet, daca aveti frati) mosteniti casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament marinica71 marinica71 cum pot afla daca tatal meu i a lasat partea lui de avere(prin testament) actualei lui sotii? pot merge la notar sa intreb?tatal meu este recasatorit si are o ... (vezi toată discuția)
Avem drept la mostenire? bea1980 bea1980 Buna ,intrebarea mea e daca am avea drept de mostenire din partea tatalui in cazul in care parintii mei sunt divortati iar tatal meu s-a recasatorit intre ... (vezi toată discuția)
Mostenire soso35 soso35 Buna seara! Rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema: parintii au divortat in urma cu mai multi ani avand in proprietate o casa . Dupa partaj mama a ... (vezi toată discuția)