fiul meu a fost chemat la audiere DIICOT in calitate de suspect. A fost gasit cu 2 gr de canabis pe strada anul trecut. S-a dat initial renuntarea la urmarire penala, dar se pare ca asta a fost doar o capcana pentru ca a fost chemat la evaluare antidrog, si acolo a fost determinat sa fie luat in evidenta pentru consiliere consumator in programul de consiliere, A fost de buna credinta si nu i s-au spus toate consecintele. La nici 2 saptamani a primit citatie in cutie postala la domiciliu ,nu la Bucuresti unde este student, in ziua de vineri sa se prezinte luni {adica doar sambata si duminica la mijloc,) la sediul DIICOT Bucuresti pentru adudiere in calitate de suspect. Nu are avocat angajat. Este in pericol de abuz. Daca cere termen pentru a angaja un avocat si nu declara nimic ce pateste?
judecatorul de camera preliminara l-a asigurat ca este renuntare la urmarire penala. a fost prezent si acolo. Insa intr-adevar de fapta de anul trecut nu am stiut pana anul acesta, deoarece am avut o problema de sanatate cu bunica lui care a facut fractura de col femural in acea perioada, cu operatie si probabil nu a mai spus pentru a nu ma necaji, si pentru ca l-au asigurat la politie cand a recunoscut ca are canabisul pt consum ca nu pateste nimic, ca nu va avea repercusiuni daca colaboreaza. Si nu va avea cazier patat. asa l-au asigurat,
Aveați timp sa angajati avocat daca vroiati pentru ca exista câteva zile pana la audiere.
În aceeași zi este greu de angajat avocat dar se practica și asa intrucat sunt situații în care omul e luat direct la secție și este audiat în aceeași zi în mod obligatoriu.
La poliție și parchete nu se dau termene ca la instanță dar exista excepții dacă nu îl retine pe suspect.
Timpul cu avocatul este de o ora în astfel de cazuri.
Nu sunt necesare reprize de mai multe ore.