nu cred ca am inteles exact,deci pana la urma pt prescrierea pedepsei socoteala incepe de la data savarsirei faptei sau de la data la care sentinta a ramas definitiva? si aveti ideie daca in counl cod de procedura penala perioadele de prescriere sa-u micsorat sau sa intamplat ceva care ar putea sa-l ajute pe cel despre care ve vb.Multumesc pt ajutor!!
Deocamdata in vigoare este vechiul cod,cel nou mai are destul pana intra in vigoare,poate prin anul 2011.Nu este inca elaborat nici noul Cod de Procedura Penala.
Repet,termenul de prescriptie al executarii pedepsei se calculeaza de la data ramanerii definitive a sentintei de condamnare
Daca va referiti la prescriptia executarii pedepsei inchisorii termenul incepe sa curga de la data la care hotararea a ramas definitiva.
Inteleg ca s-a pronuntat o hotarare de condamnare.
avocat Claudiu Lascoschi
este posibil sa se opereze o intrerupere a termenului de prescriptie a executarii pedepsei.ce inseamna asta si cine o poate face.Va multumesc pt ajutor!!
Intreruperea cursului prescriptie executarii-art.17 c.pen
"Cursul termenului prescriptiei prevazute in art.126 se intrerupe prin inceperea executarii pedepsei sau prin savarsirea din nou a unei infractiuni.
Sustragerea de la executare,dupa inceperea executarii pedepsei,face sa curga un nou termen de prescriptie de la data sustragerii"
Acestea sunt motivele prevazute de Codul penal care intrerup cursul prescriptiei.
Nu cred ca aceste prevederi necesita si alte explicatii,fiind foarte clare.
~ final discuție ~