avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vizitare copil la scoala. Ca urmare a unei decizii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vizitare copil la scoala. Ca urmare a unei decizii nedefinitive, ...

Vizitare copil la scoala.
Ca urmare a unei decizii nedefinitive, mi s-a stabilit un program minimal de relatii personale cu copilul (2 week pe luna), motiv pentru care mama copilului mi-a impus doar un singur telefon pe sapt cu copilul, si imi interzice sa-mi vad copilul in pauza dintre orele de la scoala, Scoala imi poate interzice sa-mi vad copilul? Mama, la randul ei, imi poate restrictiona sa-mi vad copilul cateva minute la scoala?
Orice rugaminte a mea, pentru doua apeluri telefonice pe sapt cu fiica noastra, a fost refuzata.
Mai mult de atat, fiica noastra este foarte atasata de mine, la un moment dat, un an si jumatate, eu am fost singurul parinte care a avut grija de sanatatea ei, de asemenea, am petrecut foarte mult timp cu ea.
Sunt la faza de Apel, dar pana la solutionarea custodiei, va rog sa-mi spuneti daca atat scoala, cat si mama fiicei noastre, imi poate interzice sa merg la scoala intr-o pauza?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:32, 11 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
De principiu NU dar ... dar daca fosta sotie va solicita expres scolii acest lucru, scoala se va conforma.
Solicitati aceste drepturi in instanta.
Cu privire la cele 2 week end-uri, cam asa se solutioneaza.
Se considera ca fiecare parinte are drepturi EGALE.
De ce nu ati solicitat si audierea copilului daca are peste 10 ani?
Copilul a fost audiat, deși la vremea respectiva avea 6 ani, și pentru că noi deja de 4 ani stăteam alternativ cu copilul, a spus că vrea și cu mami și cu tati.....doar că, am nimerit un judecător din vremea dinozaurilor, așa că, mie mi-a dat program minimal de 2 weekend uri pe lună.....iar fosta, din vanitate și orgoliu, eu nefiind o pers conflictuală, îmi îngrădește drastic contactul cu copilul.......bănuiesc și din cauza actualului soț, care consideră că nu mai am ce căuta în viața copilului, decât alea 4 zile pe lună.
Sunt la faza de Apel, dar până la soluționarea apelului, mama, imi interzice contactul firesc cu copilul.........doleanța mea era să știu dacă mama are acest drept, ca urmare a hotărârii din fond, să mă priveze atât de drastic de legăturile mele cu copilul.

Mulțumesc!

Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
De principiu NU dar ... dar daca fosta sotie va solicita expres scolii acest lucru, scoala se va conforma.
Solicitati aceste drepturi in instanta.
Cu privire la cele 2 week end-uri, cam asa se solutioneaza.
Se considera ca fiecare parinte are drepturi EGALE.
De ce nu ati solicitat si audierea copilului daca are peste 10 ani?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista hotarari judecatoresti care va ajuta si altele care sunt ciudate.
Cine se judeca fara avocat ajunge la hotarari ciudate.
Dreptul de a vizita copilul la scoala exista dar pot avea multe discutii pe aceasta tema.
Discutati pe larg cu avocatul dvs.

Bucuresti 2023
Ultima modificare: Marți, 11 Aprilie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extindere program legaturi personale cu minorul: buna ziua! pe ... Myth2016 Myth2016 Extindere program legaturi personale cu minorul: Buna ziua! Pe foarte scurt. Am clasica decizie de week 1 si 3, de vineri seara pana duminica seara. De un ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorului ca ... Myth2016 Myth2016 Nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorului Ca urmare a unei decizii judecatoresti, s-a dispus autoritatea parinteasca in comun cu adresa la ... (vezi toată discuția)
O intrebare de specialitate etudor etudor in urma divortului familia se destrama: copilul merge la mama ,spre crestere si educare. .tatal contribuie cu o pensie substantiala si lucreaza la mare ... (vezi toată discuția)