avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! La cât timp(ani( de la decesul tatalui, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! La cât timp(ani( de la decesul tatalui, mama poate ...

Bună ziua! La cât timp(ani( de la decesul tatalui, mama poate sa facă taxa de succesiune beneficiind de 1% din taxa de impozit, dacă zic bine!?? Și dacă unul din copii nu se prezintă de bună voie la notar care este procedura , ? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:28, 11 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scutirea de la plata impozitului de 1% se aplica dacă procedura succesorala este finalizata în termen de 2 ani de la deces.
Finalizata însemnând sa aveți un certificat de moștenitor sau o hotărâre judecătorească.
Dacă unul dintre moștenitori nu e de acord, succesiunea se dezbate în instanță

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref succesiune nefinalizata melissta melissta Buna ziua! Situație: Soțul decedat - iulie 2019. Soția și 2 copii majori trebuie să facă succesiunea. Unul din copii a devenit necooperant și nu ... (vezi toată discuția)
Mostenire buna dimineata,suntem patru fratii ,mama a murit, a ... symo8na symo8na Mostenire Buna dimineata,suntem patru fratii ,Mama a murit, a ramas Tata ,frati mei nu se grabesc sa faca succesiunea,as vrea sa stiu daca pot sa ma apuc ... (vezi toată discuția)
Vreau sa dezbat succesiunea. fratele meu nu e de acord. cum procedez? ands1 ands1 Buna ziua! Am doua intrebari punctuale pt care v-as multumi enorm daca mi-ati putea oferi cateva raspunsuri: 1. Tatal meu a decedat de aproximativ doi ani. ... (vezi toată discuția)