avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Am rămas cu o mare nelămurire: fostul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Am rămas cu o mare nelămurire: fostul soț a avut ...

Buna ziua. Am rămas cu o mare nelămurire: fostul soț a avut o mașină, cumpărată cu 8500Euro ,in timpul căsătoriei (fiind bun comun). Acum spune că mașina a fost casată și că dacă acel bun nu mai exista nu se poate face partaj pentru acea mașină. Este corect sau mă pot adresa instanței de judecată?
Cel mai recent răspuns: georgianavajda , utilizator 12:59, 12 Aprilie 2023
Eu zic ca da, este corect, pentru ca bunul a fost cumparat in timpul casatoriei, folosit in timpul casatoriei si casat in timpul casatoriei. Si v-ati folosit ambii de masina dar si ambii ati platit pentru ea ( combustibil, eventuale raparatii, taxe, asigurate, etc.).
Daca masina mai exista... se facea o evaluare a ei la momentul actual si atunci puteati cere jumate din valoare...

Cereti sa va dovedeasca ca este casata ( actul de la remat...).
Astăzi am aflat că el a casat masina...nu in timpul căsătoriei.

Ionut.ion a scris:

Eu zic ca da, este corect, pentru ca bunul a fost cumparat in timpul casatoriei, folosit in timpul casatoriei si casat in timpul casatoriei. Si v-ati folosit ambii de masina dar si ambii ati platit pentru ea ( combustibil, eventuale raparatii, taxe, asigurate, etc.).
Daca masina mai exista... se facea o evaluare a ei la momentul actual si atunci puteati cere jumate din valoare...

Cereti sa va dovedeasca ca este casata ( actul de la remat...).

Astazi ati aflat dar efectiv cand a facut asta?
Si ce o sa faceti, ii cereti chirie pentru perioada dintre divort si momentul casarii?
Eu zic ca nu mai evti ce face, din moment ce bunul nu mai exista dar a fost folosit in comun ( cu exceptia perioadei dintre pronuntarea divortului si casare) dar asteptati si sfatul unui avocat.
El spune că recent...Oana acum două săptămâni mașina era parcată des in fața casei

Ionut.ion a scris:

Astazi ati aflat dar efectiv cand a facut asta?
Si ce o sa faceti, ii cereti chirie pentru perioada dintre divort si momentul casarii?
Eu zic ca nu mai evti ce face, din moment ce bunul nu mai exista dar a fost folosit in comun ( cu exceptia perioadei dintre pronuntarea divortului si casare) dar asteptati si sfatul unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj madalina444 madalina444 Buna seara, în cazul unui divorț, având în vedere ca bunurile făcute în prealabil sunt în străinătate, ași dori sa știu cum se împart , ... (vezi toată discuția)
Proprietate... coproprietar missytica44 missytica44 Daca am cumparat o masina in timpul casatoriei, masina a fost inscrisa pe numele sotului; in urma divortului, masina ramanand pe numele lui,(dupa 9 ani)... ... (vezi toată discuția)
Transport functionari publici martin77 martin77 Un functionar public poate merge la curs de pregatire profesionala cu masina care este pe numele sotiei si sa i se deconteze combustibilul sau este obligatoriu ... (vezi toată discuția)