avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotărâre de divorț pierdută prin poșta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotărâre de divorț pierdută prin poșta

Bună ziua!

Am avut o hotărâre de divorț în 2018 pe care trebuia să o primesc dar s-a pierdut intre timp în poșta. Cinci ani mai târziu, am nevoie de ea ca să mă recăsătoresc. Din păcate, încerc să dau de avocata și nu răspunde la telefon (posibil să nu mai fie activă).

Hotărârea a avut loc într-un județ în sudul țării și eu stau în altă localitate destul de departe. Încerc să caut prin portalul Ministerului Justiției și nu o găsesc indiferent ce criterii de căutare folosesc (numele meu, numele fostei, în toate combinații imaginabile). Acum cinci ani am putut s-o găsesc, dar acum nu știu de ce hotărârea nu apare și îmi crează anxietăți.

Este posibil să cer ca tribunalul din localitatea mea să transfere cumva hotărârea ca s-o pot ridica aici? Sau trebuie neapărat să mă duc la judecatoria unde s-a emis hotărârea? Și de ce acum nu apare în căutări?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:14, 13 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Singura solutie pentru a obtine hotararea de divort din 2018 este de la arhiva judecatoriei unde s-a judecat divortul.
Aveti posibilitatea, fie sa va deplasati dvs. acolo si sa faceti demersurile necesare, fie sa angajati un avocat (eventual din zona respectiva) care va face demersurile pentru dvs.

Cauzele care au fost deja judecate, nu mai apar pe portalul instantelor. Acesta este motivul pentru care ”nu apare în căutări”.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apelati la alt avocat daca nu găsiți vechea avocata și veți rezolva.

București 2023
Ultima modificare: Joi, 13 Aprilie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adresati cerere oficiala personal sau prin aparator ales la instanta care a solutionat speta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa procedez sa pot intra in posesia mostenirii nicoletamihu nicoletamihu Am o problema mai delicata pe care incerc sa o rezolv de cateva luni, dar primesc mai multe variante, toate dificil de realizat. Este vorba de un apartament ... (vezi toată discuția)
Divort si casatorie roccomato roccomato Buna la tuturor,a-si vrea sa va intreb si eu ceva :sunt despartita de 4 ani de fostu sot dar abea acum am avut divortu.Acum locuiesc in Marea Britanie si a-si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua...am și eu câteva nelămuriri...dacă mă puteți ... Nutik86 Nutik86 Buna ziua...am și eu câteva nelămuriri...dacă mă puteți ajuta...am băgat divorț în decembrie 2019...dar numărul dosarului este din 2018,am incercat ... (vezi toată discuția)