avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... In cat timp se poate face o plangere catre CSM ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

In cat timp se poate face o plangere catre CSM ?

Buna ziua !
In cat tmp de la comunicarea unei hotarari definitive, pronuntata de catre C.A. , se poate face o plangere catre CSM ?

Multumesc mult !
Ultima modificare: Joi, 13 Aprilie 2023
Marius_dr, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marius_dr , utilizator 16:23, 13 Aprilie 2023
Nu este prevăzut un termen anume. Mare atenție la sesizarea CSM-ului! Au fost situații în care petiționarii s-au trezit cu dosare penale atunci când prin sesizări au formulat cu rea credință anumite acuzații sau au folosit cuvinte jignitoare.
Multumesc mult pt raspunsul dvs .

Despre cuvinte jignitoare - nici vorba de asa ceva, nu am asemenea aptitudini, ba mai mult, nu ar fi nicidecum benefic sa fac asa ceva, indeosebi la adresa instantelor .
Ce ''zace'' inlauntrul fiintei mele ... este cu totul altceva ... !!! Important este sa fim ponderati / cumpatati in exprimare, fie ea orala ori scrisa .

Dar ,
Sa inteleg ca prin ''Rea credinta'' poate fi ''interpretata si reinterpretata'' orice opinie ori punct de vedere al unui cetatean al acestei tari, nu ? -> un cetatean aflat intr-o atare situatie, precum a mea, care considera ca a fost total neindreptatit printr-o ''decizie definitiva'' .

Sa inteleg ca in acest fel, libertatea de exprimare, ori mai bine-zis, dreptul la a avea o alta opinie (evident contrara) , NE este reprimat ??? ... in continuare ??? ... pana cand ??? Parca eram o tara europeana, democratica ... unde drepturile omului (nu) conteaza ?!?

Sa inteleg ca, de fapt, orice ''opinie contrara'' unei decizii judecatoresti definitive, poate fi pana la urma, interpretata si reinterpretata ca fiind ''Rea-credinta'' , NU ?

Asa functioneaza de fapt, justitia ? - Intreb, pt ca nu stiu !!!
Nu cumva, printre atributiile de serviciu, pt care sunt remunerati, ar fi si acelea de a verifica daca opinia unui cetatean este una corecta si indreptatita, ori contrariul bineinteles ??? -> Dar sa se limiteze la ''Atat si doar Atat'' !!!

Or, prin ''probabilitatea'' existentei unor astfel de ''reprimari'' ori consecinte, nu cumva cetateanului acestei tari, ii este incalcat dreptul la opinie ori libera exprimare ???
Chiar si atunci cand este vadit faptul ca, judecatorii de la CA nu au luat in considerare unele probe ??? - De exemplu proba testimoniala ??? - Proba care in instantele anterioare, fusese verificata si ulterior acceptata ???
Iar instanta CA, nici macar ''nu a observat'' acest lucru ? Prin ''hotararea'' data , nici macar nu a formulat o opinie fata de depozitiile martorilor de la Instanta de fond ??? Fara sa existe nicio referire facuta, fata de depozitiile martorilor ???
Chiar si atunci cand instanta de recurs CA, pune in discutie unele documente care fusesera intocmite ''Pro causa'' ???

Sa inteleg ca aceste aspecte, precum si multe altele , ar putea fi ''interpretate'' si ''reinterpretate'' ca fiind unele ''formulate cu rea credinta'' , NU ???

Pacat de tara asta ... !!! Ma intorsesem plin de sperante , ''naiv'' si cu intentii de buna-credinta ... Pacat !!!
Dar plec iar ... poate ca este mai bine asa !

Sa inteleg ca aceeasi ''Regula'' si ''consecinte'' , ar putea exista si in cazul unei sesizari la CEDO ?

Oricum, Va multumesc mult pt info si pt aceste ''atentionari ! (habar n'aveam de asa ceva ... probabil ca din aceste motive, avocatul nu doreste sa ''se implice'' , dar este dispus sa ma sfatuiasca si sa ma invete cum sa o fac, dar pe numele meu / in nume propriu)

Sanatate si numai bine !



Dorin Voicilas a scris:

Nu este prevăzut un termen anume. Mare atenție la sesizarea CSM-ului! Au fost situații în care petiționarii s-au trezit cu dosare penale atunci când prin sesizări au formulat cu rea credință anumite acuzații sau au folosit cuvinte jignitoare.

Ultima modificare: Joi, 13 Aprilie 2023
Marius_dr, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia dreptului de optiune succesorala adinette adinette Credeti ca e admisibila exceptia prescriptiei dreptului de optiune succesorala a celor care vin la mostenire prin reprezentare? In conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Cand consideram ca un magistrat a calcat pe bec? Just-drept Just-drept Am gasit pe net un comentariu scris de binecunoscutul judecator de la CSM, Cristi Danilet. Pe pagina: ... (vezi toată discuția)
Reclamatie judecator leusan leusan Unde ma pot adresa initial pentru urmatoarea problema: Am solicitat o ord presedentiala prin care solicitam masurile urgente in vederea conservarii ... (vezi toată discuția)