avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... buna ziua, locuiesc la etajul 1 pe coloana de 2 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

buna ziua, locuiesc la etajul 1 pe coloana de 2 camere, vecinul ...

buna ziua,
locuiesc la etajul 1 pe coloana de 2 camere, vecinul de deasupra mea m-a inundat acum 3 ani, nu l am dat in judecata, nu am chemat asigurarea, insa nici nu si-a rezolvat problema. dupa 3 ani de zile exact in acelasi loc in baie, a inceput sa ma inunde. din pacate este extrem de necooperant, extrem de violent, nimeni nu are curaj sa vorbeasca cu el sa-l lamureasca sa lase un instalator sa vina sa verifice, sa vada unde este problema. Presedintele a incercat de cateva ori sa vorbeasca, sa-l lamureasca ca apa curge, uda tavanul , dar nimic. am luat legatura cu presedintele, am facut o petitie scrisa de-acum o saptamana, insa nimic. Asiguratorul ma poate despagubi, insa nu este o solutie avand in vedere ca domnul de la etajul 2, deasupra este de rea credinta si pe deasupra si violent verbal si nu numai. legea spune ca va plati prin instanta. un proces in instanta este de durata. eu in acest caz ce fac?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:16, 14 Aprilie 2023
Apelați la asigurare, e singura metodă, are grijă compania respectivă să-și recupereze banii de la persoana vinovată.
Pai sa ii dea scris presedintele notificare cu articolele de mai jos apoi sa anunte primaria daca nu deschide si vor veni de la primarie cu politia locala. Daca vin are amenda doar ca au venit ei si nu a deschis cand trebuia.

[ link extern ]
ART. 31
(1) Cu un preaviz motivat scris de 5 zile emis de comitetul executiv al asociației de proprietari,
proprietarul este obligat să permită accesul președintelui sau al unui membru al comitetului
executiv, administratorului și al unei persoane calificate în realizarea lucrărilor de
construcții/reparații, după caz, în proprietatea sa individuală, atunci când este necesar să se
inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună, la care se poate
avea acces numai din respectiva proprietate individuală. Fac excepție cazurile de urgență când
termenul pentru preaviz este de 24 de ore.
(2) În cazul în care proprietarul nu permite accesul în proprietatea sa, în conformitate cu
prevederile alin. (1), acesta răspunde civil și penal, după caz, pentru toate prejudiciile create
proprietarilor afectați, în condițiile legii.

ART. 102
(1) Următoarele fapte constituie contravenții, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât
să constituie, potrivit legii penale, infracțiuni:
h) neexecutarea de către proprietar a lucrărilor de întreținere, reparații sau de înlocuire a
elementelor de construcții aflate în proprietatea sa individuală, dacă aceasta este de natură să
aducă prejudicii celorlalți proprietari. Fac excepție cazurile în care au fost îndeplinite prevederile
art. 30 alin. (5);

Obligațiile proprietarilor din condominii
ART. 30
(5) Dacă proprietarul unei locuințe ori al unui spațiu cu altă destinație provoacă daune oricărei
părți din proprietatea comună sau din proprietatea individuală a altui proprietar din condominiu,
respectivul proprietar are obligația să repare stricăciunile sau să suporte cheltuielile pentru
lucrările de reparații.
multumesc frumos pentru raspuns. am facut asta, i am dat instiintare presedintelui, i am scris preavizul, de atunci a trecut o saptamana. dupa sarbatori, ca incerc sa iau legatura, parca nici el nu vrea sa rezolvam problema. as putea scrie la primarie?
multumesc frumos pt raspuns. suma propusa de ei este mica. am vrut sa adaug in recuperarea sumei si costul constatarii facute de instalator. au trecut de atuci 2 sapt.
Asiguratorul ma poate despagubi

Atat timp cat asiguratorul va acorda c/v prejudiciu generat de inundatie,procedura de recuperat in instanta a sumei acordate dv nu va implica responsabilitatea
In instanta ,asiguratorul dv prin actiune in regres va solicita cinstantei d ejudecata sa dispuna hotarare de obligare a partii vinovate de eveniment a c/v prejudiciului constatat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare dauna locuinta MirunaAldea MirunaAldea Ma confrunt cu urmatoarea situatie: de curand am fost inundata de apartamentul situat deasupra, proprietarul acestuia fiind plecat in concediu. La momentul ... (vezi toată discuția)
Inundatie repetata provocata de instalatia improvizata a vecinului de deasupra amarstean amarstean Vecinul de deasupra provoaca iar inundatie. Cine il poate sanctiona? Cine il poate sanctiona pe administrator si pe presedintele blocului pentru neglijenta ... (vezi toată discuția)
Inundatie de la un etaj superior Asociatia pentru integrarea cetatenilor romani in U.E. - Socinro Asociatia pentru integrarea cetatenilor romani in U.E. - Socinro Locuiesc in Timisoara la parterul unui bloc de 4 etaje. In ultimii 2 ani, am fost inundat de 3 ori. De fiecare data am inchis ochii si nu am facut de loc ... (vezi toată discuția)