avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara, Am o sora cu handicap grav 1 de 4 ani de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara, Am o sora cu handicap grav 1 de 4 ani de Tot de 4 ...

Buna seara,
Am o sora cu handicap grav 1 de 4 ani de Tot de 4 ani de zile ea plateste impozit fortata( intr-un cuvant ) deorece primarul din comuna unde locuieste nu vrea nici sa o asculte nici sa ii asculte punctul sau de vedera nici nu sa uitat la actele sale de handicap,spunand ca el nu pierde vremes cu acesti oameni .Stau si ma inteb si ma mir Cum cu asa oameni Adic apersoanele cu mobilitate redusa nu au drepturi?Nici la o viata demna nici la raspunsuri din partea autoritatilor?Intr-un cuvant nu ai nici-un drept trenbui sa -ti platesti impozitul .Cine vtrei sa ti-l plateasca ?EU ,Acestea sant raspunsurile primarului din comuns Uda Judetul Arges.Ce pot sa fac eu pentru sora mea si drepturile sale .
Va multumesc .
O seara agreabila.
Ultima modificare: Vineri, 14 Aprilie 2023
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Constantinescu gheorghe , utilizator 19:07, 14 Aprilie 2023
Pentru corecta si completa dv informare studiati disp L nr 448/2006 actualizata care prevede drepturile si facilitatile persoanelor cu dizabilitati
Sora dv detine in calitate de proprietar bunuri imobile /mobile in evidenta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar propriatarul este exonerat de la plata impozitului pe proprietăți dacă este dizabil, încadrat în gradul GRAV sau gradul ACCENTUAT de handicap.

Se pare că sora dumneavoastră dizabilă, la vârsta de doar 4 ani, nu este proprietară pe nimic ca să fie scutită de la plata impozitului.

Ipozit pe proprietăți plătește doar proprietarul, și scutirea este la fel doar pentru proprietar.

Când sora dumneavoastră va deveni proprietară pe ceva, va fi scutită de la impozitul pe proprietate.
Ultima modificare: Vineri, 14 Aprilie 2023
Dapix, utilizator
Buna ziua ,da detine o casa .Art. 456 Cod Fiscal:
Nu se datorează impozit/taxă pe clădiri pentru:
..
t) clădirea folosită ca domiciliu aflată în proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat şi a persoanelor încadrate în gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentanţilor legali, pe perioada în care au în îngrijire, supraveghere şi întreţinere persoane cu handicap grav sau accentuat şi persoane încadrate în gradul I de invaliditate.
Ultima modificare: Vineri, 14 Aprilie 2023
Constantinescu gheorghe, utilizator
chiar si anul acesta primarul nici nu a vrut sa stea sa discute cu ea si a fost deasemenea nevoita sa plateasca impozitul pe anul 2023(si asta de 4 ani de zile )tot il plateste;se stie fosrte bine ca daca nu-ti platestiile impozitul ,primaria nu -ti va elibera nici un document.Tin sa precizez ca sora mea are handicap grav. Catre cine sa faca o sesizare(eu personal m-am gandit (la ANAF) si cum poate ea sa-si recupereze cei 5 ani platiti degeaba.
buna ziua ,o neintelegere sa produs.De 4 ani de zile sora mea are acest handicap ,varsta sa este 54 ani.Cred ca m-am facut inteles acum .Merci.

Alte discuții în legătură

Bună ziua! as dori să aflu dacă copilul (adult) cu dizabilități ... Danisivas Danisivas Bună ziua! As dori să aflu dacă copilul (adult) cu dizabilități îngrijit de părinți poate fi coproprietar la autoturismul părinților pentru a fi ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoana cu handicap Atee Atee Buna ziua! Am un copil cu handicap grav, surdo-mutism si handicap psihic , si am inteles ca din acest an s-a adoptat legislativ o prevedere prin care se ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap, beneficiaza de reducerea impozitului pentru locuinta ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea si eu o intrebare, daca ma poate lamuri cineva: Am o ruda care are un copil incadrat in gradul 2 de invaliditate, handicap accentuat, are si ... (vezi toată discuția)