avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fractiunea 4 h si 8 h in aceeasi luna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fractiunea 4 h si 8 h in aceeasi luna

Buna,
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi privind urmatoarea situatie: calculez salariile pentru o firma si au un angajat care in cursul unei luni i s-a modificat fractiunea de la 4h ore la 8h (incepand cu 07.01.2010) prin act aditional. Intrebarile mele sunt:
1. Este legal acest act aditional?
2. Cum sa il trec in pontaj, cu cate ore? dar in statul de plata?...
3. Cum il trec in declaratii (cas, somaj)?
Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: CLASOR CONSULT , Consilier juridic 20:52, 26 Ianuarie 2010
Actul aditional este valabil iar de la data incheierii sale urmeaza sa fie pontat la 8 h si sa i se plateasca toate contributile la aceste venituri
Imi cer scuze, am uitat sa mentionez ca i s-a modificat si salariul, tot cu aceaasta data (07.01.2010). Pentru perioada 01.01.2010 - 06.01.2010 ii calculez orele lucrate cu vechiul salariu.... insa e aiurea, ca in statul de plata apare fractiunea de 8 h si 148 h lucrate... si in declaratii la fel. :(
Multumesc.
Majoritatea programelor de contabilitate, nu accepta aceste schimbari pe parcursul unei luni! Ele trebuiau facute cu data de 1 a lunii si nu mai aveti bataile de cap de acum ... ;)
Nu ma intelegeti gresit ca ar fi gresit un astfel de act aditional, insa acum o sa va dea batai de cap sa calculati salariul pe stat, contributiile catre stat, sanatate, CAS, somaj, etc. Pe viitor incercati sa faceti astfel de modificari (norma si salariu) cu data de 1 a lunii ... ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Resurse umane VIOPFA VIOPFA Cum se trece de la CIM 4H/ZI salariat la CIM 8H/ZI salariat!!! ACT ADITIONAL!!!!! DECIZIE!!!!! ALT CONTR. (vezi toată discuția)
Act aditional de reducere a timpului de munca diana_i diana_i As avea o intrebare - de cate ori poate fi modificat timpul de lucru prin act aditional. Mai exact - angajatii nostri sunt cu contract pe perioada ... (vezi toată discuția)
Desfasurator stagiu de cotizare pentru somaj angajati 4 h Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua, am 4 angajati pe care i-am concediat cf art.65(1) cu drept de somaj,unul dintre ei de ex este angajat din 01.07.2009 cu 4 h.Incetarea a fost facuta ... (vezi toată discuția)