avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua! Am primit executare silita de la BEJ , nr ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua! Am primit executare silita de la BEJ , nr dosar 492/236/2021 ...

Buna ziua!
Am primit executare silita de la BEJ , nr dosar 492/236/2021 .
Am o datorie de la CEC din 2019, acestia au dat-o mai departe in 2021 la BEJ. Daca executarea silita a fost constatata in 2019 sau 2020, pana acum s-a prescris nu ? Faptul ca in 2021 au predat dosarul mai departe nu face posibila prelungirea celor 3 ani, nu ? Puteti verifica sa imi spuneti daca s-a prescris sau nu, va rog mult. Nu scrie nicaieri cand s-a declarat executare silita doar ca in 2021 CEC au dat mai departe dosarul cu datoria din 2019, adica in 2019 se presupune ca a fost emisa executarea silita. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 14:46, 17 Aprilie 2023
Nu va puteți lamuri și rezolva decât dacă apelati la avocat.

Nu se poate trage nicio concluzie asa, pe vorbe...

București 2023
In orice caz cred ca trebuie sa apelez la un avocat sa faca demersurile pentru prescriptie deci o sa va urmez sfatul. Multumesc mult!
Nu pare sa fie prescripție în cazul dvs. dar trebuie verificat.
Trebuie un termen de 3 ani.
Insa, un mic detaliu poate schimba situația juridica.
Ultima modificare: Luni, 17 Aprilie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
În ce dată ați primit de la executor adresa cu înștiințarea de executare silită, în anul 2021`?

Dacă dosarul e din 2021 nu a intervenit prescripția că n-au trecut 3 ani.
Ultima modificare: Luni, 17 Aprilie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, caut un avocat care sa ma ajute sa scap de o datorie. ... StoicaIonut StoicaIonut Buna ziua, Caut un avocat care sa ma ajute sa scap de o datorie. Am o datorie la CEC din 2019, executarea silita s-a facut prin 2020. De atunci s-a tot ... (vezi toată discuția)
Pot cere perimarea la executarea silita daca am luat la cunostinta ... mexx bunea mexx bunea pot cere perimarea la executarea silita..daca am luat la cunostinta de dosar deabia in ziua de 17.,07..2023. Dosarul este din anul 2019 la executor. (vezi toată discuția)
Datorii fiscale - actiune in constatarea prescriptiei dreptului de a cere executarea silita sau contestatie la executare? mariusstoican mariusstoican Buna seara, Am o executare fiscala inceputa in anul 2016, singura plata fiind facuta in acelasi an prin poprirea contului bancar. Cu toate ca am primit ... (vezi toată discuția)