avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate pe numele bunicii cu 4 copii transmisă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate pe numele bunicii cu 4 copii transmisă nepotului

Salutare , avem ulterior un teren de 1500 m2 cu casa pe el , mentionez ca eu is nepotul si as vrea ca , terenul respectiv fiind pe numele bunicii mele sa imi revina mie ! are acte cu titlu de proprietate pe numele ei , si are impreuna cu bunicul meu 4 copii dintre care , toti is de acord sa imi cedeze mie proprietatea dar , inpasul mare e ca 2 dintre ei is plecati in tari straine ! Exista vreo modalitate fara a fi nevoie sa se deplaseze ei din tarile respective acasa tinand cont ca , job etc ! multumesc ! si ce acte ar fi nevoie daca se poate in urma acestui proces !
Cel mai recent răspuns: Wezzotnt , utilizator 18:04, 17 Aprilie 2023
Bunicii trăiesc?
Nu bunicii sunt decedati !
Trebuie sa dezbateti întâi succesiunea după bunici, unde cel puțin unul din cei 4 copii trebuie sa rămână moștenitor (de preferat, părintele dvs)
Ceilalți 3 copii ai bunicilor, dacă nu au pretenții la succesiune și nu ii interesează absolut niciun bun, pot trimite de la Ambasada/Consulatul tarii în care sunt, declarații de renunțare la succesiune.
După ce dezbateti succesiunea și obțineți certificatul de moștenitor, întocmită documentația cadastrala, intabulati imobilul și incheiati un contract de donație cu părintele dvs
Raspuns pe masura , multumesc frumos de îndrumare!

raluk0207 a scris:

Trebuie sa dezbateti întâi succesiunea după bunici, unde cel puțin unul din cei 4 copii trebuie sa rămână moștenitor (de preferat, părintele dvs)
Ceilalți 3 copii ai bunicilor, dacă nu au pretenții la succesiune și nu ii interesează absolut niciun bun, pot trimite de la Ambasada/Consulatul tarii în care sunt, declarații de renunțare la succesiune.
După ce dezbateti succesiunea și obțineți certificatul de moștenitor, întocmită documentația cadastrala, intabulati imobilul și incheiati un contract de donație cu părintele dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o mostenire (casa+teren) pt care nu s-a facut taxa ... fetita fetita Buna ziua, Am o mostenire (casa+teren) pt care nu s-a facut taxa de succesiune de mai bine de 30 de ani. Cum se poate vinde aceasta casa stiind ca am fost ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor nina2014 nina2014 In urma decesului bunicilor exista certificate de mostenitor emise in 2019, pe numele a 3 mostenitori legali (copiii lor - parintii nostri). Parintii, sunt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua bunica mea de pe tata a decedat la fel si toti copii ... dorinarotaru23 dorinarotaru23 Buna ziua bunica mea de pe tata a decedat la fel si toti copii ei eu si mama locuim (fara acte de proprietate pe numele nostru) in curtea bunicii noi am facut ... (vezi toată discuția)