avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recunoastere vechime pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recunoastere vechime pensie

Buna ziua, va scriu pentru o situatie cu care se confrunta mama.
A lucrat in perioada inainte sa intre sistemul Revisal, problema este ca nu are anii minimi de pensionare deoarece 4 ani care ii sunt trecuti in carnetul de munca, nu au fost platiti de catre patronul firmei de atunci, Firma respectiva actualmente nu mai exista.
Intrebarea mea este daca exista o modalitate legala prin care anii respectivi sa-i fie recunoscuti pentru iesirea la pensie. Si daca da, posibil sa am nevoie de o recomandarea unui avocat din Timisoara.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:29, 18 Aprilie 2023
Nu vă trebuie avocat angajat decât dacă mergeți în instanță, să vă consilieze.

Dar dacă firma nu mai există, nu aveți pe cine da în judecată. Cu cine vă judecați`?
Ultima modificare: Luni, 17 Aprilie 2023
Dapix, utilizator
Despre ce perioada este vorba? Revisal-ul nu este numai din 2011 ...

Perioada in cauza este certificata de ITM?

Inceputul aniilor 2000, stiu ca in 2001 lucra la firma respectiva. Deci sa zic estimativ 2000 - 2004
In carnetul de munca este certificata perioada respectiva de catre ITM?

daca da, si nu apare pe stagiu de cotizare. atuncii lipsesc declaratiie de CAS care se depuneau lunar, incepand cu 01.04.2001.

Potrivit legii , stagiu de cotizare - perioada de timp pentru care s-au datorat contribuții de asigurări sociale la sistemul public de pensii,....nu se specifica si platit.
Ultima modificare: Marți, 18 Aprilie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta perioada lucrata tuilleries tuilleries Buna ziua. Fiului meu ii este necesara (in vederea angajarii intr-o structura MAI), o dovada a faptului ca a lucrat la diversi angajatori si perioada, ... (vezi toată discuția)
Cm pierduta aureliaosman aureliaosman LA ULTIMA FIRMA LA CARE AM LUCRAT ANUL ACESTA(2010) MI S-A PIERDUT CM.INTRE ANII 2002-2009 AM LUCRAT LA O FIRMA.VREAU SA STIU DACA CM A FOST SCANATA DE CATRE ... (vezi toată discuția)
Ani lipsa la vechime in cartea de munca luciapatricia luciapatricia Buna ziua Am lucrat in perioada 2006-2010 intr-o firma..M-am reintors din anul 2012 luna iunie,si avand nevoie de niste documente ,am scos stagiul de ... (vezi toată discuția)