avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Doresc sa fac webdesign.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Doresc sa fac webdesign.

Buna ziua,

Doresc sa fac Webdesign si sa castig bani din asta.

Nu ma astept sa castig sume mari, mai ales din start. Ce obligatii legale am?
1. Sa platesc taxe ?
2. Daca imi cer clientii mei factura sau chitanta ?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Aprilie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: hyperion1is , utilizator 15:29, 19 Aprilie 2023
Va înregistrați o Intreprindere Individuala la registrul comerțului și apoi depuneți declaratia unica la finanțe. Cu astea veți putea da factura pe acea firma la fiecare client pentru banii încasați în contul firmei.
Multumesc de raspuns.

Ar fi trebuit sa precizez ca nu am facultatea facuta doar liceul si nu in domeniul IT.
Am cautat pe internet ce inseamna Intreprindere Individuala si pe un site era mentionat ca pentru codul CAEN, de care presupun ca am nevoie, e necesara dovada pregatirii profesionale iar pe alte site-uri nu era mentionat acest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un pfa cu domeniu de activitate "patiserie" poate emite factura pe "servicii de consultanta" ? daniel_m1m daniel_m1m Pe factura trebuie mentionat si domeniul de consultanta, sau poate ramane doar \\"Servicii de consultanta\\"? Beneficiarul are alt domeniu de activitate. Sau ... (vezi toată discuția)
Pfa pentru webdesign, printdesign si cam tot ce tine de online purcelo purcelo Buna ziua, Doresc sa imi deschid un PFA pentru serviciile pe care le ofer in domeniul IT. Aici intra design de site-uri, consultanta IT, design de afis, ... (vezi toată discuția)
Diverse probleme legate de comert fizic sau online. Alone Alone Buna ziua, Nu stiu daca am nimerit forumul adecvat acestui post insa sper sa gasesc niste raspunsuri cu ajutorul vostru. Detin o societate comerciala SRL ... (vezi toată discuția)