avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

va rog frumos sa imi raspundeti la urmatoarea problema.Acum doi ani sotia mea a deschis o firma la care este asociat unic .Firma este cu profil produse cofetarie-patiserie.Afacerea am inceput-o prin inchirierea unui spatiu si amenajarea acestuia la un nivel cerut de autoritati.Acesta insemnind amenajarea unui garaj pana la nivelul unui laborator de cofetarie ultramodern.Mentionez ca toata lucrarea a fost executata de mine in calitate de sot eu fiind de meserie constructor si cu bani comuni.Acum in situatia in care sotia a inaintat divort ce drepturi am asupra acestor lucrui sau a profitului societatii.Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:30, 26 Ianuarie 2010
bunurile dobindite in timpul casatoriei sint considerate a fi bunuri comune. ca urmare a acestei dispozitii legale, chiar daca societatea este pe numele sotiei, ea este considerat bun comun supus partajului. pentru faptul ca ati lucrat la amenajarea spatiului in care functioneaza societatea puteti avea un drept de creanta asupra unei parti din valoarea imbunatatirilor.
va multumesc foarte frumos pentru mesaj
parerea mea este ca societatea reprezinta bun propriu al sotiei, fiind asociat unic.
iar in acest caz SC nu va fii inclusa in masa partajabila.
dvs. veti avea doar un drept de creanta in privinta sumelor de bani investite in firma respectiva.
si asta in masura in care puteti dovedi cu acte , inscrisuri , aceste investitii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri firma costel 3 costel 3 AM UN SRL LA DIVORT NEVASTA ARE DRUPT LA BUNURILE FIRMEI ,SE IMPART (vezi toată discuția)
Partaj srl VerTrad1 VerTrad1 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca la partaj sotia are dreptul la o parte din S.R.L.-ul infiintat de soti in timpul casatoriei, in conditiile in care sotul ... (vezi toată discuția)
Partaj in urma divortului utilizatorrnou utilizatorrnou buna ziua as avea rugamintea sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare:daca exista o firma cu un punct de lucru in functionare care este pe numele sotului ... (vezi toată discuția)