avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara. Am injurat azi o persoana care, dupa ceva ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara. Am injurat azi o persoana care, dupa ceva vreme, ...

Buna seara.

Am injurat azi o persoana care, dupa ceva vreme, a zis ca e politist. Nu era imbracat in uniforma si nu s-a prezentat si nu a aratat nici o legitimatie. Doar cand mi-a zis "vino cu mine ca e ultraj" m-am prins ca e posibil sa fie de la politie. Era si 9.30 seara si era in fata casei lui, adica nu era in exercitarea functiei.

Se poate considera ultraj?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:50, 21 Aprilie 2023
Nu, nu e ultraj.
ultraj - infracţiune prevăzută de art. 239 C. pen., care constă în ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, contra unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exerciţiul funcţiunii ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii. Ultrajul se poate comite, pedepsindu-se mai aspru, şi prin lovirea sau prin orice alte acte de violenţă, precum şi prin vătămarea corporală, săvârşite împotriva aceleiaşi categorii de persoane, în aceleaşi condiţii. Maximul de gravitate este atins atunci când subiectul pasiv al infracţiunii îndeplineşte calificarea suplimentară de a fi magistrat, poliţist, jandarm sau alt militar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legitima aparare ! Matei Alexandru Viorel Matei Alexandru Viorel Am si eu o nelamurire , sper ca cineva sa stie sa-mi raspunda. Daca unul sau mai multi politisti se prezinta la usa casei mele cerandu-mi sa ma legitimez , iar ... (vezi toată discuția)
Intrebare (ultraj) Maryoto Maryoto Buna ziua, Sambata seara am fost chemat de urgenta acasa deoarece tatal meu se certa cu vecinul de vis-a-vis deoarece si-a parcat masina exact in dreptul ... (vezi toată discuția)
Controlat de politie la metrou... Robert274 Robert274 Salutare! În cursul zilei de azi am fost oprit la stația de metrou Piata Unirii de către 2 polițiști pentru a fi legitimat. Nu mi s-au prezentat, iar la ... (vezi toată discuția)