avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul salariu spital de stat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul salariu spital de stat

Buna ziua.
Suntem o sectie intreaga formata din 12 asistente si 10 infirmiere nemulțumite de cum se calculeaza salariul cuvenit si dorim sa stim daca avem castig de cauza in cazul in care deschidem un proces cu angajatorul.
Situatia sta asa: in contractul de munca avem trecut salariul de baza(cel din grila de salarizare pentru sistemul public cu gradatia aferenta vechimii) si salariul tarifar.
Toate sporurile(cel de tura-15% si de sectie-15%) ne sunt platite la salariul tarifar(un salariu cu aproximativ 1500 lei mai mic decat cel de baza);orele suplimentare nu se platesc si nu se recupereaza(nu se acorda liber), efectiv nici nu le contorizeaza cineva.
Desi lucram mai multe ore de weekend si sarbatori legale, spitalul plateste pana la 48 de ore desi nu e stipulat in contract iar restul la fel se pierd(nu se platesc candva, nu se recupereaza, se prescriu oarecum).
Desi avem trecut in contractul de munca faptul ca angajatorul asigura uniforma de lucru noi ni le procuram din fonduri personale si nu ni se ramburseaza nimic.
Concediul de odihna ni se da foarte greu, efectiv nici nu ni se primesc cererile de concediu ca sa fie refuzate, suntem pusi in concediu de odihna fortat doar atunci cand doreste conducerea.
Efectiv suntem epuizate si terorizate, lucram cate una pe tura la minim 25 de pacienti si avem niste salarii de toata jena.
Dorim sa stopam acest fenomen si sa ne cerem dreptatea in instanta dar nu stim ce ne asteapta, daca avem sanse macar minime de castig si cat ar dura tot procesul.
Va mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 21 Aprilie 2023
Wanna2211, utilizator
Cel mai recent răspuns: Wanna2211 , utilizator 15:04, 22 Aprilie 2023
Mulțumesc pentru raspuns.
Pe fluturas scrie asa:
"salariu baza" - salariu de incadrare din contract
"salariu spor"-o suma cu 1580 lei mai mic decat salariu de baza
Iar sporurile de tura si orele de weekend/sarbatori legale sunt calculate la salariul acela.

De la Resurse umane ni se da mereu acelasi raspuns"Asa se calculeaza/calculeaza programul sau Nu suntem de la juridic sa stim noi legi"

Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Aprilie 2023
Manuela Rășină, administrator
acela nu este salariu ci un spor .. poate de dati date exact ..cat este salariul de incadrare si cat este acel "salariu spor" ..
Salariu de incadrare 4576 lei
Salariu spor 340 lei
Sor sectie 15% pe luna martie de ex 457 lei
Spor tura 15%-457 lei
Ore s&d- 43 ore - 819 lei
Asa scrie pe fluturas.

Cornel Vasile a scris:

acela nu este salariu ci un spor .. poate de dati date exact ..cat este salariul de incadrare si cat este acel "salariu spor" ..

este asa cum am banuit ..suma de 340 lei este un spor.
Am greșit eu cand am scris. Șalariu spor 3400 lei, am omis un 0. Am iesit de dimineata din tura de noapte si inca sunt zapacita.
Ultima modificare: Duminică, 23 Aprilie 2023
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca-salariu ion_ceci ion_ceci Buna ziua Sunt asistenta medicala intr-un spital din Bucuresti si am urmatoarea problema: Am cerut copie la serviciul personal dupa cartea de munca unde ... (vezi toată discuția)
Calcul sporuri in sanatate buziladiana buziladiana Buna ziua! Am primit recent un Act aditional la Contractul individual de munca in care se mentioneaza urmatoarele - in baza prederilor art.41 din legea nr ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu petrocris petrocris Asi dori sa i-mi raspundeti daca salariul meu este calculat corect:incadrare 2009 -681,spor de vechime 15% ,spor de preventie 11% ,prima de stabilitate 593x ... (vezi toată discuția)