avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Care e procedura de schimbare a furnizorului de ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Care e procedura de schimbare a furnizorului de telefonie, cablu etc.

Care e procedura de trecere la un alt furnizor de telefonie, cablu etc.?
Vă rog să-mi spuneți dacă un abonat al unei companii de telefonie mobilă va încheia un nou contract cu o altă firmă de telefonie, se desface automat contractul existent, sau este nevoie de alte demersuri.
De exemplu, firma de telefonie mobilă la care sunt abonat majorează cu 2 euro abonamentul (modifică unilateral contractul) și permite denunțarea unilaterală de către client a contractului printr-un mesaj până pe 30 aprilie. E necesar să fac denunțarea astfel a contractului sau e suficient să trec la altă firmă de telefonie.
Același lucru cu firma de cablu și internet etc.
Ultima modificare: Luni, 24 Aprilie 2023
Vizitator100, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vizitator100 , utilizator 20:16, 24 Aprilie 2023
procedura se numeste portare si pe site-ul fiecarui furnizor de servicii e explicata.
portarea se aplica atunci cand vreti sa treceti de la un furnizor la altul. procedura poate presupune costuri suplimentare fata de vechiul furnizor, dupa caz.
daca insa vreti sa denuntati contractul modificat, e de preferat s-o faceti fara intarziere. oricum el mai e valabil 30 zile, timp in care va puteti muta la noul furnizor.
Vă mulțumesc frumos!
Puteți să-mi furnizați și actul normativ care reglementează acest lucru?
Ultima modificare: Luni, 24 Aprilie 2023
Vizitator100, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntare unilaterala contract telekom urgent!!! Catalin10q Catalin10q Buna ziua, Intampin si eu urmatoarea situatie: Astazi am primit mesaj de la Telekom Romania ca acestia nu imi vor mai furniza o aplicatie mobila inclusa in ... (vezi toată discuția)
Legalitate abonament telefon pe 2 ani alina_25 alina_25 Este legal ca o persoana care inchie un contract de abonament cu o societate sa fie obligata sa accepte prestarea serviciilor acelei societat pe o ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mobila marianu marianu buna ziua,am un abonament de telefon de 4 -5 ani de 4 e,anul trecut in decembrie a expirat perioada contractuala,atunci am fost ofertat de iei pentru un ... (vezi toată discuția)