Cursuri la locul de munca
Buna seara
As dori o parere/informatie daca se poate, va rog: cursurile de dezvoltare profesionala, se pot imputa in timpul liber a angajatului, sau in timpul serviciului dar cu prelungirea programului de munca, pt recuperarea timpului pierdut pt curs?La firma unde muncesc, suntem abonati la platforma Upriserz, si pana acum facea fiecare benevol cursuri de acolo, fiecare daca dorea si ce dorea. Acum efectiv ni se imputa cate 6 cursuri pe săptămână, in timpul liber si cand am propus sa facem cursurile in timpul orarului de munca, a propus prelungirea programului de munca pt recuperarea timpului pierdut pt cursuri(ore neplatite).
Nu am o problema cu evolutia, dar nu cred ca e legal sa fim non stop in cursuri, si ca angajatorul sa ne faca si viata personala si pe deasupra, fara nici un beneficiu salarial in plus pt ca facem aceste sumedenii de cursuri.
Eu fac cursuri, imi place sa invat lucruri noi, dar nu sa nu mai am putin timp si pt familie.
Exista o legislație pt aceste cursuri?
Va mulțumesc frumos!
Nu exista in legislatie asa ceva .. cursurile, in general, se fac in timpul orelor de munca .
Poate acel angajator sa va arate baza legala a afirmatiei lui ? Ca sunteti obligati sa faceti cursurile in timpul liber ...