avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cursuri la locul de munca Buna seara As dori o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cursuri la locul de munca Buna seara As dori o parere/informatie ...

Cursuri la locul de munca
Buna seara
As dori o parere/informatie daca se poate, va rog: cursurile de dezvoltare profesionala, se pot imputa in timpul liber a angajatului, sau in timpul serviciului dar cu prelungirea programului de munca, pt recuperarea timpului pierdut pt curs?La firma unde muncesc, suntem abonati la platforma Upriserz, si pana acum facea fiecare benevol cursuri de acolo, fiecare daca dorea si ce dorea. Acum efectiv ni se imputa cate 6 cursuri pe săptămână, in timpul liber si cand am propus sa facem cursurile in timpul orarului de munca, a propus prelungirea programului de munca pt recuperarea timpului pierdut pt cursuri(ore neplatite).
Nu am o problema cu evolutia, dar nu cred ca e legal sa fim non stop in cursuri, si ca angajatorul sa ne faca si viata personala si pe deasupra, fara nici un beneficiu salarial in plus pt ca facem aceste sumedenii de cursuri.
Eu fac cursuri, imi place sa invat lucruri noi, dar nu sa nu mai am putin timp si pt familie.
Exista o legislație pt aceste cursuri?
Va mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:22, 24 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista in legislatie asa ceva .. cursurile, in general, se fac in timpul orelor de munca .
Poate acel angajator sa va arate baza legala a afirmatiei lui ? Ca sunteti obligati sa faceti cursurile in timpul liber ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se va proceda ? oanaportar oanaportar Hristos s-a înălțat ! Vă rugăm frumos să ne ajutați cu un sfat privind următoarea situație: - un angajat este cercetat disciplinar pentru că, ... (vezi toată discuția)
Este legal sa lucrezi 14 ore/zi la referendum kero kero Ma gandesc la personalul angajat la Referendum. Este normal sa-i oblige sa stea atatea ore? (in afara de faptul ca au prelungit programul, mai sunt si orele ... (vezi toată discuția)
Recuperare ore de lucru sâmbăta iulia_ungur2006 iulia_ungur2006 Eu lucrezintr-o farmacie 6 ore pe zi de luni pana vineri iar pentru a recupera orele ni se cere sa lucram doua sâmbete pe luna( orar de la 14-20) fără a ... (vezi toată discuția)