avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari a blocului nu are presedinte ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari a blocului nu are presedinte de ceva ...

Asociatia de proprietari a blocului nu are presedinte de ceva vreme. Contul a fost inchis si nu se poate deschide altul decât daca administratorul este imputernicit de presedintele inexistent.
Administratorul tot amana convocarea adunarii generale pe diverse motive.
Cine este in drept sa convoace adunarea generala in acest caz?
Mulțumesc!
w_v_w_v
Utilizator

Textul pe care l-ați reprodus reprezintă art. 25 alin. 4 din conținutul cadru al statutului asociației de proprietari aprobat prin Ordinul 1058/2019. Nu este izvor de lege și nu are nici o relevanță decât statutul a fost aprobat prin hotărârea adunării generale și depus la judecătorie care a emis încheierea judecătorească prin care s-a acordat personalitatea juridică.
Ultima modificare: Vineri, 28 Aprilie 2023
robert1958, utilizator
Dacă administratorul este membru al asociației ( dacă este proprietar membru care a aderat la ACORDUL DE ASOCIERE), se poate ocupa de organizarea unei adunări generale extraordinare, dar împreună cu alți PROPRIETARI MEMBRI ADERENȚI LA ACORDUL DE ASOCIERE CARE SĂ REPREZINTE 20 LA SUTĂ DIN PROPRIETARII MEMBRI, REPET, MEMBRI!(e greu, dar asta e legea).
Altfel, un șoc trebuie pentru a trezi la realitate pe cei care așteaptă pară mălăiață..... succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocator ședința adunarea generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de ... (vezi toată discuția)
Asociați Jimbolia Jimbolia O întrebare am intr-o asociație convocarea adunări generale o poate face oricine din Membri Fondatori sau ? Doar președintele asociației ?! (vezi toată discuția)
Regim juridic presedinte asociatie de proprietari gambette gambette La ce situatie se incadreaza rezolvarea juridica prevazuta in legea 196/2018la art. 56 alin. (2) : \"În caz de încetare a mandatului președintelui ... (vezi toată discuția)