avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma la care lucrez a angajat pe contract de tip ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma la care lucrez a angajat pe contract de tip telemunca pentru ...

Firma la care lucrez a angajat pe contract de tip telemunca pentru un anume proiect. Dupa pandemie s-au razgandit si au cerut sa venim fizic la birou. Cei care nu s-au putut prezenta fizic, au fost alocati pe un alt proiect de tip remote. La contractele pe nederminat, s-a adaugat o anexa pentru noul proiect, in care se stipula ca daca se pleaca in cadrul celor 3 luni de proba, trebuie sa le platesti daune. Dupa o luna de training si 2 săptămâni de munca in afara lui, ne-am trezit luati in sedinte pentru demitere. Suntem undeva la 17 20 de oameni in situatia asta si nu inteleg daca este demitere colectiva sau au dreptul asta, avand in vedere ca inca suntem in perioada de proba. Cumva pare ca s-a incercat a scapa de oameni. Tin sa mentionez ca in acest grup de oameni sunt mai multi angajati, adusi de pe mai multe proiecte care si-au incetat activitatea de telemunca, iar motivul invocat de angajator este ca au angajat prea multi oameni
Ultima modificare: Luni, 24 Aprilie 2023
Crisa91, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:56, 25 Aprilie 2023
Nu exista demitere ln Codul Muncii.

Contractul individual de muncă poate înceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.

Care este data de inceput a activitatii , mentionata in c.i.m. ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare Michel TARLOWSKI Michel TARLOWSKI Am avut un CIM pe perioada nedeterminata cu perioda de proba 3 luni. Inceputul a fost pregatire pentru acest loc de munca Perioda de proba fiind 90 zile ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene posdru - desfacere contract de munca elena_stancu elena_stancu Buna ziua, doresc sa imi spuneti, va rog, cum se procedeaza pentru desfacerea unui contract de munca facut pe durata nedeterminata pentru un proiect POSDRU, ... (vezi toată discuția)
Preaviz platit anticipat sanda65 sanda65 Suntem o asoc de proprietari si dorim sa demitem disciplinar femeia de serviciu. Dupa p v cercetare dorim sa o demitem cu inceperea datei de 01.01 , vrem sa-i ... (vezi toată discuția)