avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am mostenit un apartament de la parintii mei decedati ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am mostenit un apartament de la parintii mei decedati in urma ...

am mostenit un apartament de la parintii mei decedati in urma cu aproape doi ani, apartament detinut de ei din anul 2003;
acum vreau sa-l vand;
care este impozitul cuvenit statului de pe urma vanzarii ?
multumesc !
Cel mai recent răspuns: jaoju , utilizator 12:22, 26 Aprilie 2023
Impozit vânzare imobil sub 3 ani
La vânzarea imobilului - apartament, casă, teren - deținut de mai puțin de 3 ani, proprietarul va plăti un impozit de 3% din valoarea bunului. Conteaza de cand il detineti dvs. Nu parintii vand.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2023
Manuela Rășină, administrator
am avut dubii deoarece eram mostenitor unic, deci nu l-am dobandit prin cumparare; calitatea aceasta ma situa cumva in interiorul familiei; ca statul e hraparet... stim amandoi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit vanzare imobil mostenit mihai1994 mihai1994 Buna seara am nevoie si eu de o lamurire,in anul 2014 am vandut un apartament cu 2 camere mostenit de mine si fratele meu.Jumatate a fost al meu si jumatate al ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren anul 2012 in urma decesului mamei Mirela Stanga Mirela Stanga Detin un teren obtinut prin mostenire in urma decesului mamei mele, ea la randul ei l-a obtinut conform legii 10 in anul 1995. As dori sa vand acest teren, am ... (vezi toată discuția)
Impozit vanzare apartament mostenit psorinp psorinp Am mostenit un apartament acum 10 luni de zile si doresc sa-l vand, ce impozit pe venitul obtinut trebuie sa platesc 2% sau 3% in urma vanzarii care se ... (vezi toată discuția)