avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Caine de talie mare din vecini , liber , pericol de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Caine de talie mare din vecini , liber , pericol de atac

Buna ziua, am nevoie de o indicatie privind rezolvarea unei situatii pt mama mea care e f in varsta si locuieste singura. Vecinul care se alatura cu gradina din spatele casei , a dezlegat cainele de talie mare , incat mama mea nu mai poate merge sa lucreze terenul fiind in pericol de a fi atacata sau de a face atac de panica de spaima sa se trezeasca ca e la un pas de ea , in timp ce da cu sapa . A incercat pe cale amiabila , ea refuza sa discute iar sotul spune ca a intrat intr o proprietate gata finalizata si nu poate decide el nimic, apoi ca nu l poate lega , cainele il musca , a devenit agresiv ca i face un tratament . Cum putem obliga sa l lege , a stat legat ,cat au trait parintii ei nu au fost probleme o viata de om , acum e liber de cateva luni . Am atentionat o ca vom face reclamatie la Politie , nu ia in seama . Solutia sa se faca un gard , din plasa de sarma , nu rezolva problema pt ca distanta e mare si ar costa f f mult , iar pe distanta mica tot nu ajuta , cainele fiind liber , mama nu are timpul si puterea sa se adaposteasca sa nu fie in risc de a fi atacata . Apoi nici eu nu pot intra pe teren in aceste conditii . Va multumesc pt sprijin.
Cel mai recent răspuns: Mirrella P. , utilizator 21:05, 1 Mai 2023
Sunt si alte solutii mai putin costisitoare decat edificarea unui gard. In principal trebuie vazut daca cainele se incadreaza in categoria de caini periculosi. In sens afirmativ, stapanului ii revin anumite obligatii si nerespectarea lor conduce la sanctionarea drastica.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati oficial politia teritoriala departamentul politia animalelor
Multumesc pt raspuns. Cred ca au luat in serios ce scrie in lege cu preventia si au mutat cainele si cusca din gradina. Sper sa fie o actiune pe termen lung , macar pt mama mea .
Nu exista "politia nu face nimic", este lege ca un câine nu poate fi scos din spațiul privat al stăpânului fără botnita, lesa etc, se aplica legea. Nu se pune problema ca nu vrea, ca nu face, ca nu știu ce. Sunt amenzi foarte mari pentru nerespectarea legii în situația data. Câinele cu stăpân nu are ce cauta în spațiul public, în spațiul proprietate sau alt drept al altor persoane. Cauta, stăpânul răspunde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Au voie caini fara lesa in bucuresti? Rox_ Rox_ Buna ziua. In cartierul meu sunt cateva persoane care isi lasa cainii pe strada fara lesa. Problema este, nu stiu de ce, in principiu cu stapanii celor de ... (vezi toată discuția)
Vecinul își plimbă zilnic câinii, de rasă ciobănesc german, fără lesă iar asta ne provoacă temeri. cum îl poate obliga legea să nu-i mai scoată fără lesă pe stradă? ciofli ciofli Buna ziua. Am o mare problema. Locuiesc la sat, Vecinul meu are doi caini rasa ciobanesc german pe care ii scoate in fiecare dimineata si seara pe drum, fara ... (vezi toată discuția)
Amenda botnita Mmitsuu Mmitsuu Am primit o amenda de 200 ron pentru ca nu am avut botnita si carnetul de sanatate al cainelui la mine , cainele era in lesa. Sunt la prima abatere si as vrea ... (vezi toată discuția)