Termen prescripție sulte.
În anul 1997 bunica mea a dezbătut în instanță succesiunea după bunicul meu, în urma hotărârii judecătorești a avut de plătit 3 sulte (din discuțiile avute la acea vreme stiu că bunica a achitat prin chitanță de mână o sultă iar ceilalți 2 moștenitori au renunțat la sultă la notar). În anul 2018 mama a obținut certificatul de moștenitor (după bunica) cu nota de achitare a unei sulte în baza acelei sentinței civile. Acum am deschis succesiunea (după mama) iar notarul îmi cere dovada achitării acestor sulte ( conform sentinței civile din anul 1997). Din păcate nu am găsit documentele de renunțare, singurul document este o chitanță de mână prin care a fost achitată o sultă.
Menționez că instanța nu a prevăzut un termen din care sa fie achitate aceste sulte.
Întrebarea mea este: Există un termen în care se prescriu aceste sulte?
În acest moment eu nu cunosc persoanele care aveau de primit sultă ele fiind rude îndepărtate ale bunicului meu, iar acestea la acel moment au renunțat la sultă doar că eu nu am documentele.
Mulțumesc.
Cereti notarului sa verifice in arhiva daca mai exista acele acte prin care cei doi au renuntat la sulta.
Daca nu... o varianta ar fi sa cereti in instanta constatatrea ca a intervenit termenul de prescriptie, 3 ani, a acelei eventuale datorii si cu sentinta sa mergeti la notar.
Succesiune
MMPB
Buna seară!Mama mea a dezbătut succesiunea cu frații ei în urmă bunicilor,Cu trei dintre frați au căzut de acord asupra succesiuni dar al parteulea ... (vezi toată discuția)