avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie masina ruda vs contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie masina ruda vs contract vanzare-cumparare

Buna ziua,
am o masina mai veche care e pe numele mamei mele si as vrea sa o trec pe mine. As vrea sa stiu daca din punct de vedere al taxelor si al declararii tranzactiei ar fi mai ok sa fac aceasta trecere printr-un contract de donatie sau as putea si printr-un contract de vanzare-cumparare pe o suma simbolica? In cazul in care trec masina pe numele meu ca donatie - trebuie sa prezint eu sau mama vreo declaratie la ANAF, etc?
Iar daca fac trecerea printr-un contract VC ar trebui oricum sa dea mama declaratie la ANAF, chiar daca ar fi o suma simbolica?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:12, 29 Aprilie 2023
faceti vanzare ca nu se plateste impozit, nu se declara la anaf
Multumesc! Inteleg ca se plateste impozit si, respectiv, se prezinta declaratie incepand cu cel de-al treilea autoturism vandut intr-un an calendaristic?
Eu am raspuns la intrebarea pe care ati formulat-o initial, una e sa cumperi/ vinzi o masina si alta business-ul cu masini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferenta intre un act de donatie si un contract de vanzare cumparare vreau ca mama mea sa treaca apartamentul pe numele meu. am inteles ca sunt mai multe versiuni printre care donatie si vanzare cumparare. apartamentul fiind al ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumpare seieoandana seieoandana buna seara.am dobandit o locuita printr-un contract de donatie(donat de mama mea)eu la randul meu il vand mai departe surorii mele printr-un contract de ... (vezi toată discuția)
Instrainare auto cu contract de comodat andrub andrub Buna ziua, am inteles ca exista posibilitatea instrainarii unui autoturism printr-un contract de comodat incheiat la notar. As dori sa stiu daca prin ... (vezi toată discuția)