avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dobandirea proprietatii asupra terenului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dobandirea proprietatii asupra terenului

In 2001 am cumparat o cladire, fara teren, de la o cooperativa de consum, in cartea funciara dispunandu-se intabularea dreptului de proprietate asupra terenului cu drept de cumparare in favoarea mea. Terenul de sub cladire este proprietatea Consiliului Local, cooperativa de consum avand un drept de administrare nescris(nu reiese din niciun act), Cooperativa a actionat in instanta Consiluil Local pentru dobandirea proprietatii asupra terenului, urmand ca eu sa-l cumpar la o data ulterioara, insa instanta a respins actiunea pt lipsa calitatii procesuale. Exista vreo lege prin care as avea posibilitatea de a dobandi terenul de sub cladire? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters121815 , utilizator 11:54, 23 August 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns. O zi buna...
Revin la subiectul acesta. Care este procedura pentru recunoasterea unu drept de folosinta asupra terenului de sub constructie. Trebuie sa ma adresez Consiliului Municipal? Care sunt actele necesare?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cumpara terenul ? pamy pamy Buna seara, Detin o societate comerciala care are cu drept de cumparare un imobil cladire,iar in Cartea Funciara pct.B Partea II referitor la teren ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cumpar un teren care apartine statului roman pamy pamy Am cumparat o cladire,iar in Cartea funciara,partea a II -a e scris: -asupra terenului de...se intabuleza drept de proprietate in favoarea STATULUI ROMAN in ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu de proprietate ContSters277278 ContSters277278 Buna ziua, Problema pe care vreau sa v-o expun este urmatoarea: - In anul 2009 mi s-a eliberat un titlu de proprietate pe un teren intravilan aflat in ... (vezi toată discuția)