avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Avem un contract de servitute încheiat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Avem un contract de servitute încheiat în 1938, ...

Bună seara! Avem un contract de servitute încheiat în 1938, între proprietarii unui teren, curte ,casa și 15 vecini ( cu valabilitate perpetuă și asupra urmasilor) asupra unui metru de cale de acces din drumul principal până la rău peste terenul respectiv. Acum urmașii doresc să vândă terenul. Contractul de servitute își pierde valabilitatea? Ce se poate face în acest caz ,pt a nu pierde acest drept?
Ultima modificare: Vineri, 28 Aprilie 2023
sarbe, utilizator
Cel mai recent răspuns: sarbe , utilizator 13:35, 24 Mai 2023
Buna ziua,
Teoretic, proprietarul care doreste sa vanda terenul trebuie sa mentioneze in actele de vanzare ca terenul se vinde cu sarcini. Respectiv acest contract.
Dar, este foarte important de stiut daca aceasta servitute o aveti notata si la cartea funciara. Daca nu este notata, mergeti repejor si faceti notarea la CF.
Vă mulțumesc pentru răspuns! În contract este menționat nr topo pentru acel teren , deci a avut cf , problema e că s a făcut cadastru la comună, ar fi putut să îl includă în proprietatea vecinului dacă nu a sesizat nimeni din urmașii celor 15 ,acum pe eterra se vede un singur nr cadastral

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare la cumpararea unui teren intravilan DORUSTA DORUSTA Buna seara. Intentionez sa cumpar un teren intravilan la tara. M-am inteles cu proprietarul asupra pretului si totodata am vrut sa verific si actele de ... (vezi toată discuția)
Despre intabulare teodosie113 teodosie113 In cazul cand intr-o curte sunt situate doua corpuri de cladire acestea au nr cadastrale si de intabulare diferite sau nr. cadastral si de intabulare este ... (vezi toată discuția)
Nu stiu ce sa cred FodorLevente FodorLevente Va scriu exact ce s-a intamplat,si rog raspuns cat mai concret! M-au dat in judecata cu faptul ca am daramat 45 m de gard,si l-am mutat cu un metru spre ... (vezi toată discuția)