avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de uzufruct viager constituit înainte de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de uzufruct viager constituit înainte de intrarea în vigoare a NCC

Am drept de uzufruct viager asupra unui imobil locuință, constituit in urma partajului succesoral din 2010, după decesul tatălui. Notarul a făcut un singur act cu două părți - succesiunea și apoi partajul.

Pot vinde dreptul meu de uzufruct viager?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:10, 30 Aprilie 2023
Puteti sa il cesionati contra unei sume de bani, persoana va putea folosi proprietatea pana la decesul dvs
Ultima modificare: Duminică, 30 Aprilie 2023
gi-jane2, moderator
In cazul în care fac cesiunea în favoarea nudului proprietar, acesta își întregește proprietatea? Mulțumesc.
In acest caz, e mai simplu sa renuntati la drept.
Cred că e mai simplu, dar nu vreau să renunț la un drept pe degeaba! Se poate renunța contra unei sume de bani? Mai precis, mă interesează dacă acest lucru e posibil in cazul meu, ținând cont de faptul cum și când s-a constituit uzufructul viager. Mulțumesc pentru răspuns.

gi-jane2 a scris:

In acest caz, e mai simplu sa renuntati la drept.

Ultima modificare: Duminică, 30 Aprilie 2023
dariad, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai luati-i banii și renuntati. Notarul va descurca cu actul, doar sa ii ziceti ce vreti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titular proprietate cu interdictie Dafina M Dafina M Buna seara, Prietena mea vrea sa cumpere un apartament unde la titular proprietate figureaza o persoana si o alta persoana cu uzufruct viager. La notar, la ... (vezi toată discuția)
Rezolvare acte eneelena eneelena IN URMA ACTULUI DE PARTAJ FACUT IN IUNIE 2015 TREBUIE FACUT UN ALT ACT IN CARE SE CEDEAZA SUMA DE 21000 euro care au ramas in partaj la sot in schimbul ... (vezi toată discuția)
Bunica are uzufruct viager asupra unor proprietăți. se poate cumpăra acest drept? Adrian Jurca Adrian Jurca In ce conditii pot cumpara dreptul de uzufruct viager pe care il are bunica mea asupra unor proprietati? (vezi toată discuția)